spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMini-hotel pentru elevii unui liceu din municipiu

  Mini-hotel pentru elevii unui liceu din municipiu

  Investiţiile din unităţile şcolare din municipiu încep să prindă contur. De anul acesta elevii din Tudor, care vor sta la căminul colegiului, vor avea parte de condiţii de cazare, de lux. Grupuri sanitare în fiecare cameră dar şi dotări specifice mai degrabă unui hotel vor fi puse la dispoziţia elevilor internişti. Lucrările sunt în toi astfel că anul şcolar vine pentru elevii de aici cu veşti cât se poate de bune.

  Nu numai Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” poate spune că are condiţii de lux pentru elevii internişti. Acum şi Tudorul se aliniază standardelor europene şi vine cu noi condiţii de cazare de anul acesta, la căminul colegiului. Ieri, o echipă a Primăriei Târgu-Jiu s-a deplasat „pe şantier” pentru a vedea pe viu stadiul lucrărilor. Reprezentanţii municipalităţii au apreciat lucrările efectuate şi aşteaptă să vadă rezultatul final. Şi primarul Florin Cârciumaru a vorbit de investiţia de la Tudor, declarând că aici, la acest colegiu, au fost efectuate cele mai ample lucrări din toate unităţile şcolare din municipiu. „Cele mai complexe lucrări în acest an vor fi la Colegiul Tudor Vladimirescu, la modernizarea tuturor grupurilor sanitare în cămin. Amenajarea unui teren de baschet şi schimbarea parchetului în câteva clase sunt alte puncte atinse. De 13 ani de zile, de când sunt primar, Primăria şi Consiliu Local au acordat o atenţie deosebită învăţământului şi au alocat sume importante pentru modernizarea unităţilor şcolare. Mai avem de rezolvat câteva investiţii pe parcurs, mai precis amenajarea unor amfiteatre, dar acestea se vor rezolva aşa cum am promis”, a spus Florin Cârciumaru.

  Dorin Taşcău: Taxa la cămin se va mări

  Condiţiile de lux cer şi taxe de cazare pe măsură. Directorul unităţii şcolare, Dorin Taşcău spune că tarifele percepute per elev vor creşte, însă această diferenţă de preţ va fi una modică. „După ce anul trecut am amenajat în cămin la parter şi la etajul 1 câteva săli de clasă, anul acesta continuăm şi sper ca clasele 0-4 să fie mutate în această clădire. De asemenea la etajele 2 şi 3 încercăm să transformăm internatul într-un mini-hotel pentru elevi. Vom avea toalete în fiecare cameră. Sperăm ca de toate să fie 24. Numărul elevilor interni a scăzut permanent în ultimii ani şi noi ne propunem ca 100-120 de elevi interni să beneficieze de aceste condiţii. Taxa de cazare nu va rămâne aceeaşi, se va mai mări”, a spus Dorin Taşcău. De menţionat este faptul că taxa de cazare anul trecut a ajuns la 66 de lei după cum au mai precizat reprezentanţii unităţii şcolare. Anul trecut gradul de ocupare al căminului a fost de 100%. „La început am avut un grad de ocupare de 100% şi am ajuns la 80% în final. Sunt elevi nu numai de la Tudor ci şi de la Colegiul Virgil Madgearu şi de la alte licee care stau aici”, a mai precizat Dorin Taşcău. Septembrie vine astfel cu veşti bune pentru elevii care vor sta la Căminul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, un cămin care va beneficia de toate condiţiile necesare propice unui învăţământ de calitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: