spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăNews AlertPlata salariilor în pericol. Vezi unde!

  Plata salariilor în pericol. Vezi unde!

  Se anunță vremuri grele la Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj. Dacă Guvernul nu va suplimenta bugetul există riscul ca angajații structurilor să rămână fără salarii. În țară situația este mult mai gravă, în județe precum Giurgiu și Mehedinți întârzierile salariale sunt și de 2 luni de zile.

  Președintele Consiliului Județean susține că probleme au fost încă de la adoptarea bugeatului, în sensul că nu au fost acoperite nici măcar primele sașe luni de funcționare. Din execedentul disponibil s-a acoperit o parte din cheltuieli însă din septembrie vor fi probleme dacă nu va avea lco rectificarea bugetară mult promisă.

  Măsuri de compromis

  “La momentul acesta, DGASPC nu poate asigura salariile până la sfârșitul anului, și nu suntem doar noi în această situație, ci toată țara. Sunt județe precum Mehedinți sau Giurgiu care nu au plătit salariile de două luni de zile. Noi am reușit ca din excedentul anului trecut să alocăm ceva fonduri suplimentare către DGASPC, astfel încât și luna august să fie asigurată în ceea ce privește salariile. Sperăm ca Ministerul Muncii să aloce, așa cum este legal, suma necesară funcționării în bune condiții, atât pentru achitarea salariilor, cât și pentru achitarea normei de hrană și a tuturor elementelor necesare unei bune activități în DGASPC-uri. Cheltuielile au fost destul de mari. Pe lângă cheltuielile cu salariile, cu hrana și tot ce este nevoie, au intervenit și aceste echipamente de protecție pe care încercăm să le asigurăm și din alte surse decât ale bugetului de stat sau bugetului local. Eu mi-am luat ceva măsuri, dar sunt probleme în toată țara. Dacă nu se face această rectificare, vor fi probleme în luna septembrie”, a transmis președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Lasă că va mai votează dracu cu minciunile voastre.Unde sint banii de stimulent risc aprobat de președinte?Mai vedeti voi izolare la oameni la anu Vorbesc salariații direcției sa rezolve cu liberalii banii și ei se mobilizează sa voteze.Sic

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: