spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesȘcoală din Gorj, pericol pentru elevi. „Clasa lor de studiu arată ca...

  Școală din Gorj, pericol pentru elevi. „Clasa lor de studiu arată ca acum 50 de ani“

  O școală din satul Bobu, comuna Scoarța, arată într-un mod îngrozitor. Imaginile cu unitatea de învățământ, unde învață prichindei la grădiniță și copii în clasele primare, au fost făcute publice de către reprezentanții unei asociații umanitare din Rovinari, care au mers să doneze materiale didactice. Aceștia au fost îngroziți de modul în care arată școala: „Am fost în două şcoli din comuna Scoarţa. Una care este în renovare şi începe să arate a şcoală care să îşi atragă elevi, iar cealaltă care este în satul Bobu arată ca după bombardament. Să-mi fie cu iertare dacă jignesc pe cineva, dar nu poţi convinge un copil că şcoala este singurul mijloc să evolueze, să iasă din sărăcie şi să îl convingi să îi placă în condiţiile în care clasa lor de studiu arată că acum 50 de ani: fără pic de culoare cu duşumele în valuri, cu mesele roase de vreme, cu geamurile vai mama lor şi fără nici o jucărie la grădiniţă. Am văzut şi grajduri mai aranjate … Am donat către fiecare clasă câte o tablă magnetică… un pic de ajutor, într-o mare lipsă …“, a transmis Cristina Lia, preşedintele Asociaţiei „Glasul Sufletului“.

  „Fac adunare cu toate mămicile“

  Cele două clase ar fi putut fi renovate cu costuri minime, consideră reprezentanta asociației umanitare, care mai spune că vrea să se întâlnească cu mămicile din comună: „Domnule primar al comunei Scoarţa, indiferent ce planuri aveţi cu şcoala de la Bobu, copiii dvs. merită acum să înveţe cu drag în şcoală, nu aşteptând fonduri europene…. două clase se pot renova fără costuri enorme….Aveţi un cămin cultural foarte frumos care stă degeaba şi care se află tot în curtea şcoli …

  Folosiţi-vă imaginaţia, că, altfel, fac adunare cu toate mămicile care îşi doresc ca puii aceştia să stea în grădiniţă visând la povesti, nu să aştepte să iasă ceva de sub duşumea. Şi nu mă refer doar la mămicile din Bobu. Vreau ca şi puii voştri din Bobu să vină la şcoală şi grădiniţă cu drag şi în siguranţă“, a mai postat Cristina Lia.

  Copiii sunt în pericol

  Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa, recunoaşte că Şcoala primară şi Grădiniţa din satul Bobu nu oferă condiții foarte bune și că nu s-a făcut nimic pentru a fi îmbunătățite: „Nu s-a făcut nimic pentru această şcoală, care este destul de mare. Tocăria este din lemn şi este prinsă în cuie. Sobele sunt vechi şi de-abia le-am putut întreţine. Am mai dat câte o zugrăveală şi mici reparaţii. Astăzi, de exemplu, am înlocuit nişte ţigle ca să nu cadă în capul copiilor şi am luat măsuri de protecţie pentru ca zona periculoasă să fie evitată, am pus plase. Nu este săptămână să nu merg acolo“.

  Acesta a precizat că, din toamnă, elevii vor studia într-o nouă clădire: „Mi se părea corect ca persoana care a fost la şcoala respectivă să ia legătura cu administraţia locală să i se explice situaţia. Este ultima şcoală care a rămas nemodernizată din comună. Acolo nu mai sunt decât 35 de copii. I-am dus acolo pe preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi parlamentari, ca să vadă situaţia de la această şcoală. Investiţia se ridică la 650.000 de lei

  Nimeni nu ne-ar fi dat bani să modernizăm o şcoală pentru 35 de copii şi atunci am hotărât să moderniză, fostul sediu al Primăriei Bobu. Am întocmit un proiect şi am obţinut toate avizele necesare, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările, iar din toamnă, fostul sediu al Primăriei Bobu să devină o şcoală modernă cu toate dotările necesare“.

  Școala de la Bobu, verificată de ISJ Gorj

  Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va verifica situaţia de la şcoala din comuna Bobu. „Este responsabilitatea Primăriei comunei Scoarţa. Vom trimite o echipă să verifice aspectele semnalate“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: