spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăSocialSpectacolul „Sărutul“ al teatrului din Târgu Jiu va fi transmis de Institutul...

  Spectacolul „Sărutul“ al teatrului din Târgu Jiu va fi transmis de Institutul Cultural Român din Paris de Ziua Brâncuși

  Spectacolul „Sărutul“, în regia lui Horațiu Mihaiu, producție a Teatrului „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, va fi difuzat de Institutul Cultural Român din Paris vineri, 19 februarie, de la ora 19.00 (ora Franței), cu prilejul aniversării a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Un eseu vizual fără cuvinte, spectacolul va fi văzut acum în premieră internațională.

  „Creație bazată pe elementele vizuale și muzicale, spectacolul are vocația de a depăși orice frontieră lingvistică, reușind astfel „să vorbească“ fără cuvinte oricărui iubitor de teatru, de sculptură, de Brâncuși. «Sărutul în sine este un gest-simbol ce acoperă mare parte dintre trăirile fiinţei umane pe pământ, căruia Brâncuşi i-a acordat un enorm de mare interes. (…) Spectacolul va porni de la acest element simbol, pentru a parcurge – ca o prezentare generală – întreaga sa viaţă, cu punctele importante de referinţă din opera sa: „Muzele adormite“, „Geneza”, „Scaunele”, „Sculptura pentru orbi”, şi altele. În acest sens, spectacolul se va derula sub forma unei povești narate prin gest, mișcare, imagini video, elemente scenografice care vor umple un spațiu impregnat de semnele tipic brâncușiene. Peste toate aceste elemente, simbolistica sărutului va domina expozeul scenic»“, a declarat regizorul Horațiu Mihaiu“, se arată într-un mesaj al Institutului Cultural Român din Paris.

  Spectacolul va fi transmis pe site-ul Institutului Cultural din Paris.

  Cel mai bun produs cultural de export

  Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, a precizat că spectacolul „Sărutul“ este cel mai bun produs de export: „Este cel mai bun produs de export al teatrului nostru. Se apropie Ziua națională Constantin Brâncuși și Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu» este parte a unui proiect important. Suntem onorați că vom fi partenerii celei mai prestigioase  instituții culturale care reprezintă țara noastră în străinătate, Institutul Național din Paris și parteneriatul pe care teatrul nostru îl are cu această instituție“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: