spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSocialTabără pentru copiii cu sindrom Down în municipiul Târgu Jiu

  Tabără pentru copiii cu sindrom Down în municipiul Târgu Jiu

  O tabără pentru copiii și tinerii care suferă de sindromul Down se desfășoară municipiul Târgu Jiu. Zece copii veniți din toată țara împreună cu părinții lor petrec timp de o săptămână la Centrul Iosua, unde desfășoară diferite activități care-i ajută să-și dezvolte capacitățile de comunicare și integrare. Tabăra este organizată de asociația STAR Children Relief din Statele Unite ale Americii, condusă de către românca Adriana Henderson.

  Maria Cuc este din județul Cluj și are gemeni care suferă de sindromul Down. Copiii au nevoie de o atenție specială din partea părinților. „E nevoie de multă grijă și atenție. Trebuie să oferim multă dragoste, dar și primim multă dragoste. Eu primesc dragoste la pătrat. Trebuie să fim foarte puternici, chiar dacă este greu, pentru ca ei să nu simtă greutățile pentru că sunt niște copii foarte iubitori“.

  Statul român nu îi ajută pe cei care suferă de sindrom Down. Părinții sunt nevoiți să suporte costurile cu ședințele de recuperare. „În România nu sunt instituții care să-i ajute pe copiii cu sindrom Down, doar dacă ai bani. Atunci poți să faci logopedie, înot și alte activități. Prea puțini se oferă voluntari. Statul nu oferă terapii gratuite pentru copiii speciali, fiindcă la naștere nu îți dă nicio șansă“.

  Prima tabără de acest fel din Gorj

  Tabăra este organizată de asociația STAR Children Relief, care a reușit să desfășoare doar în acest an patru acțiuni de acest fel. „Sunt copii veniți din toată țara. Toți au sindromul Down. Cred că este prima tabără de acest fel care se desfășoară în Târgu Jiu. Locul este superb care oferă multe posibilități pentru practicarea de activități recreative și sportive“, a precizat Adriana Henderson, președinta asociația STAR Children Relief. Copiii și părinți vor face excursii la Rânca, dar și în alte locuri din Gorj.

  Tabăra este găzduită de Centrul Iosua al fraților Mircea și Daniel Andrei. „Este prima tabără pe care o organizăm în cadrul Complexului recreațional și de integrare socio-profesională pentru persoanele cu handicap. Este o tabără pentru copiii și tinerii cu sindrom Down, care vin din toată țara“, a precizat Mircea Andrei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: