spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesZâmbete și bucurie în centrele DGASPC, de 1 Iunie

  Zâmbete și bucurie în centrele DGASPC, de 1 Iunie

  Anual, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Internațională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a-i aprecia și iubi și de a promova bunăstarea copiilor din întreaga lume. Această zi este sărbătorită cum se cuvine la nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, pentru toți copiii din sistemul de protecție fiind pregătite cadouri și surprize, sărbătoriții având parte de activități recreative, special gândite și concepute pentru a le face din această zi una de neuitat.

  1 iunie este ziua în care revenim cu totul la momentele tandre și plăcute ale copilăriei inocente, alături de generația în creștere. Este ziua în care încercăm, încă o dată, să conștientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie prioritar și că toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zi de zi.

  “ Seria manifestărilor prilejuite de Ziua Internațională a Copilului a debutat, la unele servicii sociale subordonate DGASPC Gorj, încă de la începutul acestei săptămâni și vor continua în următoarele zile. Împreună cu personalul de specialitate, cei mici au pregătit lucrări care sunt expuse la „Galeria Copiilor”, desenele având ca tematică ziua de 1 iunie și semnificația ei. De altfel, cei mici participă și la diverse activități educative și cu caracter recreativ, menite să contribuie la dezvoltarea aptitudinilor creative și sportive, creșterea stimei de sine și îmbunătățirea relațiilor sociale, precum și la cunoașterea drepturilor copilului și educarea gustului estetic și competitiv.

  Cei mici vor participa la activități ce se desfășoară atât în interior, cât și la activități care au loc în aer liber, respectiv: concursuri de desene pe asfalt, jocuri cu mingea, dansuri, momente artistice, jocuri interactive, întreceri sportive, precum și plimbări în Parcul Central și alte locații. Cu mic cu mare, copiii din sistemul de protecție specială vor merge la teatru, unde vor viziona piesa „Iedul cu trei capre”, pusă în scenă de către actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

  Fiind o zi de sărbătoare, ca în fiecare an, copiii au parte de petreceri, cu muzică, dans și voie bună, dar și cu preparate culinare pe măsură. Și, pentru că este ziua lor, copiii vor primi și cadouri, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, cu sprijinul Asociației „Inimi de Gorjeni”, oferind daruri consistente fiecărui copil din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, inclusiv celor aflați la asistenți maternali profesioniști.

  Copiii noștri merită tot ce este mai bun și suntem fericiți că am reușit și în acest an să le oferim copiilor din sistemul de protecție un 1 iunie presărat cu fericire, surprize, cadouri și multe bucurii, sărbătorind împreună copilăria cu voie bună și cele mai sincere zâmbete, cele „desenate” pe chipuri de copii.
  Copilăria e vârsta la care cea mai profundă bucurie poate fi un zâmbet curat. Să vă bucurați de ea, dragi copii! La mulți ani de 1 iunie!”, a transmis directorul Laurențiu Diaconescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!