spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSportBaschet masculin: CSM Târgu Jiu a înregistrat a șasea victorie consecutivă

    Baschet masculin: CSM Târgu Jiu a înregistrat a șasea victorie consecutivă

    CSM Târgu Jiu a înregistrat marți, 2 mai, a 6-a victorie consecutivă din Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut de CSM Galați, scor 92-69. Anthony Durham, cu 25 de puncte înscrise, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Cu 2-0 la general, CSM Târgu Jiu a închis seria cu CSM Galați și se va lupta cu CSM Târgu Mureș pentru locurile 11-12.

    Suporterii gorjeni prezenți în Sala Sporturilor au fost martorii unei evoluții de excepție din partea favoriților. Baschetbaliștii gorjeni au dominat cea mai mare parte a meciului și s-au impus fără probleme în fața echipei din Galați.

    În prezența a peste 700 de spectatori, baschetbaliștii gorjenii au început tare meciul. Hotărâți să încheie seria cu Galați, băieții lui Kresimir Basic au demarat în forță primul act al confruntării, spre bucuria fanilor veniți la meci. Gorjenii au câștigat primul sfert, scor 25-19, și lucrurile păreau că merg în direcția dorită. Echipa oaspete a dat ceva bătăi de cap gorjenilor în actul doi. A fost singura perioadă din joc în care gălățenii au contat. Oamenii lui Florin Nini s-au apropiat periculos pe tabelă și chiar au reușit să preia conducerea, scor 34-35. A fost singura și ultima dată în meci când echipa din Galați a fost la conducere. Chiar dacă trupa gălățeană a câștigat sfertul doi, baschetbaliștii gorjeni au fost cei care au intrat în avantaj la cabine, scor 41-39.

    După pauză, pe teren a existat o singură echipă: CSM Târgu Jiu. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au revenit de la cabine hotărâți să tranșeze soarta meciului în favoarea lor. Gorjenii s-au dezlănțuit și-au oferit un spectacol baschetbalistic de excepție, gustat din plin de publicul prezent la sală. Actul trei a fost adjudecat de gorjeni cu 23-16. Demonstrația de forță și baschet-spectacol a continuat și în ultimul act. Gălățenii au încercat să oprească iureșul declanșat de trupa din Târgu Jiu, dar fără succes. Gorjenii s-au impus și în actul 4, scor 28-14. Partida s-a terminat 92-69, iar gorjenii se pregătesc pentru duelul pentru locurile 11-12.

    ”Tripleta” Anthony Durham-Dylan Frye-Shamiel Stevenson a fost de neoprit în acest meci. Durham a terminat meciul cu 25 de puncte, 6 recuperări și 3 asisturi. Dylan Frye a totalizat 22 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Shamiel Stevenson, revenit în angrenajul echipei, după ce a absentat la Galați, din cauze medicale, a strâns 21 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă.

    „Este păcat că totul se termină acum“

    Kresimir Basic, antrenorul principal al CSM Târgu Jiu, a spus că jucători merită felicitări pentru jocul prestat: „Felicitările trebuie să meargă către jucători, ei au înțeles în primul rând mesajul. Au înțeles că trebuie să jucăm ca o echipă, să luptăm foarte mult, să ne ridicăm la acest nivel. Le-am spus la pauză că trebuie să luptăm la fel de mult ca la antrenamente. Am intrat foarte bine în repriza a doua, am jucat agresiv și până la urmă acesta a fost drumul către rezultatul final. Este păcat că totul se termină acum, dar va trebui să luptăm și în următoarele meciuri și să ne atingem potențialul maxim. Ar fi grozav să terminăm pe locul 11, pentru că acum câteva luni eram în alt loc. Acum avem această șansă și sunt fericit pentru evoluția jucătorilor. Se vede că joacă un baschet cu zâmbetul pe buze și se simt bine împreună, iar acestea sunt cele mai importante lucruri pentru un antrenor”.

    Ne-am fi dorit să fi început acum campionatul

    Baschetbalistul Dylan Frye a spus că : „A fost un meci bun, am deschis foarte bine primul sfert, după care în al doilea sfert am redus un pic din intensitate și din turație. La pauză am vorbit să fim mai agresivi, să împingem mai bine mingea. Am făcut asta în a doua repriză, ne-am ridicat nivelul de intensitate, iar când dăm drumul la minge și jucăm în această manieră putem să ne măsurăm forțele cu oricine. Jocul s-a schimbat în bine odată cu jucătorii nou-veniți. Au fost adiții foarte bune, circulația mingii a devenit mai bună și practicăm un baschet care place ochiului. Dacă oferta va fi una bună din punct de vedere financiar, mă voi întoarce aici. Îmi place orașul și sunt deschis la negocieri.
    Am terminat foarte bine acest sezon, este un final fericit. Ne batem pentru locul 11 în condițiile în care am deschis foarte rău campionatul. Ne-am fi dorit să fi început acum, să ne batem pentru play-off, dar suntem fericiți pentru acest parcurs”.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: