spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSportCompetiție atletică națională pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu

    Competiție atletică națională pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu

    Federația Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism Gorj şi CSM Târgu Jiu organizează, în perioada 6-7 mai, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, Campionatul Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin, dar şi Concursul Naţional Grand Prix – Probele Neclasice şi Ştafete.

    Stadionul ”Constantina Diță” din Târgu Jiu va reuni, în acest weekend, unii dintre cei mai titraţi atleţi din România. Federația Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism Gorj şi CSM Târgu Jiu, organizează în perioada 6-7 mai, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, Campionatul Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin, dar şi Concursul Naţional Grand Prix – Probele Neclasice şi Ştafete. Partenerii evenimentului atletic sunt  Primăria Târgu Jiu, Direcţia pentru sport Gorj şi Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare Constantin Brâncuşi.

    Timp de două zile, pe 6 și 7 mai, orașul Târgu Jiu va fi deveni capitala atletismului românesc. Oficialii Federației Române de Atletism au ales orașul lui Brâncuși drept gazda unei super reuniuni atletice, în care nume grele ale atletismului din România vor fi prezente la startul probelor incluse în cele două zile de întreceri. În inima orașului, pe stadionul care poartă numele unei mari atlete a României, gorjeanca Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, iubitorii de sport din Târgu Jiu vor avea parte de un eveniment deosebit, în care vor avea posibilitatea să vadă la lucru sportivii de elită ai atletismului românesc. Atleți care se vor întrece în probe spectaculoase și care vin la Târgu Jiu cu gândul de a-și îmbogăți palmaresul cu noi medalii, dar care vor să-și depășească și propriile recorduri și, de ce nu, poate să atingă noi recorduri naționale. Și spunem asta pentru că la startul probelor de la Târgu Jiu vom regăsi campioni naționali, dar și medaliați la nivel european și internațional.

    Printre ei se numără și Alexandru Nicolae Soare, care va lua startul în proba de 10000 m. Soare este un atlet român specializat pe alergare de distanță, laureat cu argint la proba de 10.000 m la Campionatul European pentru tineret din 2013 și la Universiada de vară din 2015. La Universiada de la Taipei din 2017, a reușit să obțină locul 2 la proba de 10.000 m, cu timpul de 29:12, în timp ce la proba de 5.000 de metri a obținut locul 4, cu un timp de 14:03. La ultima ediție a Universiadei, sportivul român a reușit și 2 personal best-uri în cele 4 zile de concurs. La Târgu Jiu vine și Voicu Cristian Gabriel, multiplu campion al României în proba de 800 m. Sportivul calificat la Campionatul European U23 din această vară de la Espoo, Finlanda, va debuta în noul sezon competițional de aer liber la Târgu Jiu în proba de 600 m, apoi urmează pentru el o altă competiție, pe 12 mai la Dubai. Nu lipsește nici Valentin Tănase, cel mai rapid atlet român în anul 2022 în probele de 100 și 200 m și totodată deținător al titlurilor naționale în aceste probe. Un alt nume greu din atletismul românesc, Alexandru Corneschi, se va lupta pentru o medalie la Târgu Jiu. Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, este și campion național și vicecampion în probele de 5000 și 10 000 de metri.

    Spectatorii gorjeni vor avea ocazia să o vadă la Târgu Jiu și pe atleta naturalizată în România, Joan Chelimo Melly, originară din Kenya, care va lua startul în cadrul Campionatului Național de 10.000 m și va reprezenta clubul CS Dinamo București. În acest moment se află în top 10 performanțe mondiale ale anului 2023 în proba de maraton. Joan Chelimo a stabilit un nou record național de 10 km pe 29 aprilie în cursa Adizero Road to Records(Germania / Herzogenaurach) cu timpul de 31:21 min. Vechiul record național era deținut de gorjeanca nostră și campioana olimpică la maraton, Constantina Diță. Vâlceanca Ștefania Uță, atleta pregătită de antrenoarea Alina Enescu, va fi și ea prezentă la Târgu Jiu. Sportiva a fost medaliată cu argint în 2022 la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica. Ea va debuta în noul sezon competițional pe arena din Târgu Jiu. Și Talida Sfârghiu, multiplă campioană națională și medaliată cu argint la Festivalul Olimpic în proba de 1500 m, va fi prezenta pentru a participa în proba de 1000 m.

    Spectatorii din Târgu Jiu vor fi cu siguranță alături de gorjeanca Elena Maria Bărăitaru, sportiva junioară pregătită de către Ionuț Bură. Sportiva din Târgu Jiu va lua startul în proba de 1000 m.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: