spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăSportCu cine va juca echipa de baschet CSM Târgu Jiu în prima...

    Cu cine va juca echipa de baschet CSM Târgu Jiu în prima etapă a campionatului

    Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu și-au aflat adversarul din prima etapă a campionatului 2023-2024, din Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Târgu Jiu va începe noua stagiune din Liga Națională, în deplasare, pe data de 23 septembrie 2023, pe terenul echipei Dinamo București. Gruparea gorjeană va sta în etapa a-2-a, astfel că primul meci pe teren propriu se va disputa în etapa a-3-a, pe 11 octombrie, cu CSM Galați. CSM Târgu Jiu se va reuni pe data de 7 august.

    CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Conferința A, din care mai face parte și echipa campioană, U BT Cluj Napoca, dar și Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, Dinamo București, CSM Galați, Laguna București și nou-promovata Corona Brașov. În Conferința A au fost trimise echipele care s-au clasat pe locurile: 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13, 16 în stagiunea precedentă, plus locul 1 din Liga 1, iar în Conferința B: 2, 3, 6, 7, 10, 11, 14, 15 și locul 2 din Liga 1. Componența grupelor pentru prima fază a sezonului regulat arată astfel:

    Conferința A: U-BT Cluj-Napoca, Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, Dinamo București, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, Laguna București și Corona Brașov.

    Conferința B: CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și CS Vâlcea 1924.

    Formatul Ligii Naționale de Baschet Masculin nu se schimbă, cu toate că este destul de complicat.

    În prima fază a LNBM, se joacă în fiecare conferință în sistem tur-retur, rezultând 16 jocuri pe parcursul a 18 etape. În faza a II-a a campionatului se formează două grupe. În prima grupă, vor ajunge primele 5 clasate din fiecare Conferință, care alcătuiesc Grupa 1-10, în timp ce ultimele 4 clasate din fiecare Conferință vor alcătui Grupa 11-18. În Grupa 1-10 se intră cu punctele acumulate din meciurile directe dintre primele 5 echipe care promovează din prima fază și se mai joacă alte 10 meciuri, tur-retur, cu echipele promovate din cealaltă conferință. În Grupa 11-18 se intră cu punctele acumulate din meciurile directe dintre ultimele 4 echipe din prima fază și se mai joacă alte 8 meciuri, tur-retur, cu echipele intrate din cealaltă conferință. După disputarea meciurilor din Faza 2 se stabilesc echipele din Grupa 1-8, care vor juca în Play-Off, în timp ce locurile 9 și 10 nu mai joacă, iar echipele din grupa 11-18, vor juca Play-Out. În Faza a-3-a, în Play-Off / Grupa 1-8, se joacă în trei faze: sferturi (după sistemul 3/5), semifinale (după sistemul 3/5), finala mică (după sistemul 3/5) și finala mare (după sistemul 4/7). În Play-Out / Grupa 11-18, se joacă în trei faze, după sistemul 3/5, pentru stabilirea clasamentului final. Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis că sezonul 2024-2025 se va juca pe un sistem cu 16 echipe, astfel că la finalul sezonului 2023-2024 vor retrograda 4 echipe din LNBM și vor promova 2 din Liga 1. Liga Națională va porni la drum pe 23 septembrie 2023, atunci când este programată prima etapă și se va încheia pe 29 mai 2024.

    Pe lângă stabilirea formatului din LNBM, oficialii de la Federația Română de Baschet au venit și cu o schimbare extrem de importantă. În noul sezon va fi obligatoriu ca doi jucători români să fie în permanență pe teren, față de stagiunea 2022-2023, când regulamentul impunea ca formațiile din LNBM să aibă cel puțin doi jucători români pe teren doar în prima repriză și cel puțin unul în a doua repriză.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: