spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să transfere un baschetbalist...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să transfere un baschetbalist american

    CSM Târgu Jiu a perfectat un nou transfer pentru viitorul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin. Gruparea gorjeană s-a înțeles cu americanul Dimitrius Paul Underwood. Născut în Mesquite, Texas, noul fundaș al echipei din Târgu Jiu a semnat pentru sezonul 2023-2024. Baschetbalistul american nu este la prima experiență în Europa. Underwood a jucat în sezonul trecut pentru Sloga Kraljevo în KLS,  prima ligă din Serbia.

    După perfectarea înțelegerii cu experimentatul baschetbalist român Octavian Popa Calotă, CSM Târgu Jiu a ajuns la o înțelegere cu baschetbalistul american Dimitrius Underwood, o nouă achiziție importantă.

    „Jucător atletic, cu o înălțime de 1,93m, Underwood a început baschetul la Horn High School, Mesquite, Texas. La nivel juvenil a fost declarat, în numeroase rânduri, cel mai bun jucător al echipei colegiului. S-a perfecționat la nivel de juniori și a făcut pasul către seniori în perioada petrecută la Texas Dallas Comets(2016-2021), în campionatul NCAA, campionat în care a avut evoluții extrem de apreciate. După perioada petrecută la Texas Dallas Comets, Dimitrius a trecut la Charleston Cougars, echipă cu care a evoluat tot în campionatul NCAA. La Charleston a fost unul dintre cei mai buni jucători, cu cifre foarte bune pe parcursul sezonului 2021-2022. Baschetbalistul american a trecut apoi în Europa, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în prima ligă din Serbia, unde a jucat pentru Sloga Kraljevo, în sezonul 2022-2023. Perioada în care a evoluat la echipa din Serbia a fost una foarte intensă pentru baschetbalistul american, care a jucat în peste 40 de meciuri, atât în campionat, precum și în Liga Adriatică. Cifrele pe care le-a înregistrat Dimitrius Underwood la Sloga Kraljevo arată că a fost unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei din Serbia. După prima experiență europeană, Underwood a ales să schimbe campionatul și-a decis să vină în România, la CSM Târgu Jiu“, se arată pe site-ul Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: