spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să transfere un jucător...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să transfere un jucător american

    CSM Târgu Jiu își continuă campania de transferuri pentru viitorul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin și a ajuns la o înțelegere cu jucătorul american Ar’mond Davis.

    Baschetbalistul de 28 de ani vine din prima ligă finlandeză, de la Kipina Basket, acolo unde a evoluat sezonul trecut. Ar’mond Davis a mai jucat în Europa și în prima ligă din Olanda, pentru Aris Leeuwarden.

    Jucător de pozițiile 3-2, Davis s-a născut pe 2 decembrie 1995, în Tacoma, Washington. Ca junior s-a format la Foss High School, acolo unde și-a condus echipa pe locul trei la turneul de stat din 2013, când a doborât recordul de punctaj la Turneul West Central District, cu o medie de 32 de puncte pe meci, fiind inclus în echipa turneului final. Au urmat alte două sezoane, între 2014 și 2016, la College of Southern Idaho, acolo unde s-a făcut remarcat pentru jocul său spectaculos și eficient. A atras atenția celor din NCAA, de Alabama Crimson Tide, care l-au cooptat pentru sezoanele 2016-2018. Cu Alabama Crimson a avut medii de 6p/meci și 1,5 recuperări pe partidă, în primul sezon. Jocul său, dar și cifrele sale, s-au îmbunătățit odată cu trecerea la UC Santa Barbara Gauchos, tot în campionatul NCAA, pentru sezonul 2018-2019. La Santa Barbara, Davis a avut 13,1p/meci, 5,9 recuperări pe partidă și 1,4 pase decisive. În 2021, Ar’mond Davis a decis să treacă Atlanticul, pentru a evolua în Europa. Primul contact cu baschetul european l-a avut în Olanda la echipa de primă ligă, Aris Leeuwarden.

    În sezonul 2021-2022, Davis a avut la echipa olandeză medii de 14p/meci, 5,1 recuperări pe fiecare partidă. Din Olanda s-a mutat în nordul Europei, în prima ligă finlandeză, la Kipina Basket, pentru sezonul 2022-2023, acolo unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Drept dovadă stau și cifrele sale la gruparea din Kipina: 26,7p/meci, 10,6 recuperări, dar și 2,4 pase decisive pe meci. În Finlanda, în ianuarie 2023, într-un meci de campionat, Davis a stabilit și un record personal. Baschetbalistul american a reușit 40 de puncte în meciul dintre Kipina Baschet și Pyrinto Akatemia, scor 103-71.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: