spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomic1.800 de angajați ai CEO ar putea fi preluați de un prestator...

  1.800 de angajați ai CEO ar putea fi preluați de un prestator de servicii 

  Cei 1.800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia încadrați pe perioadă determinată ar putea fi preluați de un prestator de servicii. Este opinia unuia dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia, Vasile Tivig.

  Tivig a spus că preluarea celor 1.800 de oameni de către Minprest Rovinari, prestator de servicii al CEO, este una din variantele vehiculate la nivelul companiei energetice. Sunt probleme mari în ceea ce privește menținerea contractelor încheiate pe perioadă determinată, dar și a unei părți a angajaților, începând de la 1 iulie, având în vedere că la CEO trebuie să fie menținut bugetul de anul trecut.

  „Este o variantă să fie preluați de către Minprest pentru a nu se pierde. Ei ar derula aceleași activități. Doar angajatorul s-ar modifica. Ar rămâne și cu salariul de încadrare, dar ar pierde sporurile pe care le au cei de la CEO prin Contractul Colectiv de Muncă. Dar este o variantă, decât șomaj”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist din Complexul Energetic Oltenia.

  O altă soluția ar fi și pensionarea câtorva mii de angajați, pentru a le face loc salariaților încadrați în baza contractelor pe perioadă determinată. Astfel, sindicatele din Complexul Energetic Oltenia fac propuneri pentru modificarea Legii 197 din 2021. Actul normativ, care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la Complexul Energetic Oltenia, nu este luat în considerare de către casele de pensii. Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a emis o dispoziție către casele de pensii, prin care să se aplice legea amintită. Aceasta are în vedere, însă, doar reducerea vârstei de pensionare, nu și acordarea unor drepturi.

  Federația Națională Mine Energie vine cu propunerea modificării Legii 197 din 2021. Este vorba de două modificări prin care să fie reglementată perioada 2001 – 2021 și alta care să rezolve problema contribuțiilor la bugetul de stat. Problema este că se apropie vacanța parlamentară și nu se știe dacă mai este timp în actuala sesiune parlamentară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!