spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 3, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de handbal CSM Târgu Jiu a transfera o internaționala senegaleză

    Echipa de handbal CSM Târgu Jiu a transfera o internaționala senegaleză

    CSM Târgu Jiu a semnat o înțelegere cu internaționala senegaleză Fanta Keita. Handbalista de 28 de ani a jucat sezonul trecut pentru Gloria Buzău. Ea evoluează pe postul de inter dreapta.

    Keita Fanta a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2024-2025. Noul inter dreapta de la CSM Târgu Jiu a jucat timp de două sezoane pentru Gloria Buzău, în perioada 2022-2024.
    Jucătoare cu dublă cetățenie, franco-senegaleză, Fanta Keita s-a născut pe 17 octombrie 1995, la Paris. S-a format ca jucătoare la gruparea pariziană US Ivry HB, unde a jucat în perioada 2004-2010. Tot la nivel de junioare a evoluat pentru o altă echipă din capitala Franței, Issy Paris Hand, din 2010 până în 2014. A debutat la nivel de senioare în 2012 pentru Issy Paris, alături de care a fost finalistă a Cupei Cupelor în 2013 și finalistă în Challenge Cup în 2014. Tot cu Issy Paris Hand, Keita a câștigat Cupa Ligii în 2013 și a fost finalistă(Final 4) a campionatului francez în 2012 și 2014.

    În 2014 a urmat transferul la una dintre echipele de tradiție din handbalul francez, Stella Sports Saint-Maur, din regiunea Île-de-France. A evoluat acolo timp de trei sezoane, iar în 2017 a semnat un contract valabil pentru doi ani cu o altă echipă puternică din campionatul Franței, CJF Fleury Loiret Handball. În 2019 a semnat o înțelegere, pentru un sezon, cu clubul Aunis Handball La Rochelle-Perigny. În 2020 părăsește Franța și se transferă în Germania, la formația Bayer Leverkusen, acolo unde a evoluat în perioada 2020-2022. Keita a revenit la clubul din divizia secundă CJF Fleury Loiret Handball în vara anului 2022, pe care l-a părăsit în luna noiembrie a aceluiași an, pentru a se alătura SCM Gloria Buzău, în Liga Florilor. Cu echipa din Buzău a ocupat locul 5 în sezonul 2022-2023 și a ajuns în turul 3 EHF European League.

    Keita a jucat pentru Franța la Campionatul European Under-17 din 2011 și la Campionatul Mondial de Tineret din 2012, unde a ocupat locul 7. La nivel de senioare a evoluat pentru naționala Senegalului. Cu Senegal, ea a participat la Campionatul African de handbal feminin din 2016, unde s-a calificat în semifinale, dar selecționata țării sale a fost, în cele din urmă, descalificată, în urma alinierii unei jucătoare neeligibile. A urmat apoi Cupa Mondială din Japonia din 2019, unde echipa senegaleză a terminat pe locul 18, Fanta fiind folosită în toate cele șapte jocuri și a marcat 20 de goluri. Patru ani mai târziu, a participat din nou la Campionatele Mondiale, găzduite de Danemarca, unde Senegal a ocupat din nou locul 18. Keita a marcat 10 goluri în timpul turneului. În 2022, Keita a evoluat pentru Senegal la cea de a 25-a ediție a Campionatului African de handbal feminin, gazduit chiar de Senegal. Keita a jucat în toate cele 6 meciuri ale turneului, reușind 17 goluri pentru naționala Senegalului, care a terminat pe locul 4.

    „Este un spirit de echipă foarte bun“

    Fanta Keita a spus că este fericită că a venit la Târgu Jiu: „Sunt fericită să vin la Târgu Jiu. Am fost de ceva timp în discuții cu oficialii clubului și într-un final am decis să accept oferta venită de la Târgu Jiu. Au fost și alte cluburi care s-au interesat de mine, dar mie mi-a plăcut foarte mult proiectul și discuția pe care am avut-o cu antrenorii de la Târgu Jiu, care m-au convins să semnez. Faptul că unele dintre colegele mele de la Buzău au semnat și ele cu CSM Târgu Jiu a fost un alt punct pozitiv pentru mine să semnez. Vin la Târgu Jiu cu gândul să fac un sezon cât mai bun alături de noile mele colege, alături de noua mea echipă. Știu că la Târgu Jiu este un spirit de echipă foarte bun și cu multă muncă sperăm să ne îndeplinim obiectivele.

    Îmi place foarte mult liga românească. Este o ligă foarte puternică, în care evoluează jucătoare mari, internaționale. În fiecare echipă există jucătoare foarte bune, iar nivelul de joc este unul foarte ridicat“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!