spot_img
28.4 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 26, 2024
Altele
    AcasăSportGuardiola crede că Anglia poate obține succesul la Euro 2024

    Guardiola crede că Anglia poate obține succesul la Euro 2024

    Pep Guardiola, managerul echipei Manchester City, și-a declarat susținerea față de echipa națională a Angliei, în ceea ce privește lupta pentru câștigarea Euro 2024. În sezonul trecut, Guardiola a reușit să aducă pentru prima dată trofeul Ligii Campionilor în visteria clubului, după ce a ratat de mai multe ori obiectivul „la mustață”, în mandatul său de 6 ani pe Eithad Stadium.

    Spaniolul este de părere că Gareth Southgate, selecționerul Angliei, poate replica succesului campioanei din Premier League la echipa națională. „Ei sunt foarte buni. Nu este vorba doar despre talentul atacanților, este întregul pachet, întregul grup, iar Gareth știe perfect ce are de făcut,” a declarat Guardiola. Potrivit portalului Cote-Pariuri.ro, Anglia este principala favorită la EURO 2024, având o cotă de 4.50 pentru câștigarea competiției. Următoarea pe listă este Franța, cu 5.00, fiind urmată de Germania, cu 7.00, Spania, cu 8.00, respectiv Portugalia, cu 9.00.

    Pe Wembley, în 2021, Anglia a fost învinsă în finala Campionatului European de Italia, la loviturile de departajare. În 2018 a pierdut semifinala Cupei Mondiale împotriva Croației și în 2022, a fost eliminată de Franța, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

    Guardiola a subliniat că echipa națională a Angliei a făcut progrese substanțiale în ultimele turnee.

    „Așadar, am sentimentul, toată lumea are sentimentul, că echipa națională a Angliei, de la ultimele evenimente – Cupa Mondială și Campionatul European – a făcut pași înainte și că este pe punctul de a reuși, este foarte aproape. Au pierdut o finală, au ajuns în semifinale… Când ajungi la aceste etape la fiecare doi ani, se va întâmpla. Este destul de similar cu noi; am fost aproape, și în final, am reușit,” a spus Guardiola.

    Guardiola crede că pasiunea englezilor pentru fotbal, care a apăsat adesea greu asupra jucătorilor în turnee, va fi de data aceasta un factor mai încurajator.

    „Văd reacția când joacă la Euro sau în Cupa Mondială; oamenii devin nebuni pe străzi. Ei devin nebuni pentru echipa națională. Asta demonstrează cât de mândri sunt și, la sfârșitul zilei, ca jucător de fotbal, asta este cel mai bine; țara ta este mândră de ceea ce faci pentru țara ta și de modul în care joci, ajungând în fazele finale ale competiției. [Trebuie] doar să credeți în voi. Dacă [jucătorii] cred, pot reuși. Credeți, credeți, pot reuși.”

    Phil Foden, atacantul echipei City, ar putea juca un rol cheie pentru Anglia, după ce a avut un sezon remarcabil la nivel de club. Performanțele jucătorului de 23 de ani au fost recunoscute recent după ce a fost numit „Player of the Year”, de către Asociația Scriitorilor de Fotbal.

    Guardiola crede că Foden, care a evoluat la toate categoriile de vârstă ale juniorilor lui Manchester City și a devenit unul dintre cei mai importanți jucători clubului, ar putea deveni unul dintre cei mai mari jucători ai echipei sale.

    „Acest club are o istorie lungă, lungă. Nu poți uita ce s-a întâmplat cu jucătorii care au jucat pe Maine Road, cum știe toată lumea. Cred că clubul a fost construit cu mulți, mulți jucători de top-calitate. Dar am sentimentul că dacă își continuă cariera aici până la final, și menține acest nivel, poate fi unul dintre cei mai buni, asta e sigur,” a declarat Guardiola.Top of FormBottom of Form

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!