spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăSportHandbal: Victorie a handbalistelor de la CSM Târgu Jiu

    Handbal: Victorie a handbalistelor de la CSM Târgu Jiu

    CSM Târgu Jiu s-a impus în confruntarea cu CSM Galați, scor 28-26, într-un meci care a contat pentru etapa a-24-a din Liga Florilor și a reușit să scape de grijile retrogradării. În mult așteptata victorie contra Galațiului, Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 9 goluri reușite. 

    După promovarea istorică pe prima scenă a handbalului feminin românesc, Liviu Andrieș a reușit cu o echipă nou promovată să se mențină în elită, fără a mai fi nevoie de meciuri de baraj. Alături de Andrei Enache și Gore Albici, Andrieș a reușit un lucru absolut remarcabil, ținând cont că, în ultimele sezoane, echipele nou-promovate fie au retrogradat direct, fie au avut nevoie de meciuri de baraj pentru a se menține în prima ligă. Nu a fost cazul echipei din Târgu Jiu, care a fost de multe ori numită, pe bună dreptate, revelația acestui sezon. Mai mult, gruparea gorjeană a furnizat și o altă mega surpriză, calificarea în Final 4-ul Cupei României, lucru care nu s-a mai întâmplat cu o echipă venită din postura de nou promovată în Liga Florilor și, atenție, la chiar primul sezon din istoria clubului în prima ligă handbalistică a României.

    O victorie muncită

    Meciul de la Târgu Jiu a fost unul cu o încărcătură aparte. Gorjencele au întâlnit o echipă arțăgoasă, cu jucătoare tinere și ambițioase, care au oferit o replică solidă la Târgu Jiu. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a transpirat serios pentru a obține cele 3 puncte, care au dus la realizarea obiectivului. Chiar dacă jocul echipei nu a strălucit, handbalistele de la CSM Târgu Jiu și-au făcut treaba până la capăt și au reușit să obțină victoria, una extrem de așteptată de toată lumea la Târgu Jiu.

     

    Prima repriză a aparținut echipei vizitatoare, care a terminat în avantaj, 12-13, dar CSM Târgu Jiu a revenit în partea a doua și s-a instalat la conducere.

    A fost un meci în care Ekaterina Dzhukeva a fost eliminată în prima repriză. Dzhukeva a ieșit în întâmpinarea unei jucatoare adverse. Arbitrii au considerat că Dzhukeva a faultat, iar goalkeeperul CSM Târgu Jiu a fost eliminat. Dzhukeva a văzut cartonașul roșu, iar în poartă a intrat Elena Marica Bercu, care a intrat foarte bine în meci. Tânăra portăriță a CSM Târgu Jiu și-a făcut din plin datoria, a apărat și o aruncare de la 7m și a contribuit decisiv la victoria contra Galațiului.

    Andrieș: „Am realizat, împreună, ceva de domeniul fantasticului“

    Vizibil emoționat la finalul partidei, în care presiunea a fost una la cote maxime, Liviu Andrieș și-a felicitat elevele pentru parcursul din acest sezon și pentru realizarea obiectivului: „Țin să le felicit pe fete, sunt mândru de ele. Am emoții, pentru că am realizat, împreună, ceva de domeniul fantasticului, în primul an de Liga Florilor. Ştergând această evoluție, am numai cuvinte de laudă, pentru că fetele au reușit ceea ce nu au reușit multe echipe și trebuie să avem numai lucruri frumoase de spus. Cred că EKG-ul meu e dat peste cap, dar sunt fericit pentru ceea ce am realizat. Dacă dăm timpul în spate, și în etapa a 24-a mi-ați spune că avem 26 de puncte și că participăm la Final 4-ul Cupei României, v-aș zice că nu sunteți sănătoși. Suntem sănătoși și este clar că nu ne vom duce la Final 4 să facem act de prezență. Din echipa aceasta, sunt 6-7 fete care au jucat 24 de etape. Din punct de vedere fizic, este foarte greu să ții acest ritm. Având în vedere de unde au venit, ce au jucat, am numai cuvinte de laudă. E clar că jocul scârțâie, știm acest lucru, ne așteptam. Stresul a fost foarte mare, dar trebuie să ne bucurăm și să facem o figură frumoasă la Final 4. Sunt lucruri pe care nu le poți controla, vrei să faci mult bine și nu-ți iese. Așa s-a întâmplat și la meciul cu Rapid, “Kati” face parte din nucleul care a dus greul și ar fi culmea ironiei să-i reproșez asta acum”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: