spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăSportHandbalistă angoleză transferată de CSM Târgu Jiu. Este câștigătoare a Cupei Africii

    Handbalistă angoleză transferată de CSM Târgu Jiu. Este câștigătoare a Cupei Africii

    CSM Târgu Jiu a reușit un nou transfer de excepție la echipa de handbal. Oficialii clubului gorjean au legitimat-o pe internaționala angoleză Helena Gilda Simão Paulo.

    În vârstă de 26 de ani, Helena Paulo evoluează pe postul de inter și este multiplă campioană a Africii cu naționala țării sale, cu care a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noul coordonator de joc al echipei gorjene are şi numeroase prezențe la Campionatele Mondiale de handbal feminin. Handbalista angoleză a semnat pe an și jumătate cu gruparea gorjeană și va debuta pentru CSM Târgu Jiu în partida cu Corona Brașov, de joi, 22 februarie.

    Gruparea pregătită de Liviu Andrieș s-a întărit considerabil pe linia de 9 m cu o jucătoare extrem de experimentată. Helena Gilda Simão Paulo este multiplă campioană a Africii cu naționala Angolei, titluri cucerite în 2018, 2021 și 2022. În 2022, la turneul din Senegal, a fost desemnată MVP-ul competiției. A jucat pentru naționala Angolei la Campionatul Mondial din Germania din 2017, iar un an mai târziu a evoluat pentru Angola la Campionatul Mondial de handbal feminin junioare, desfăşurat în Ungaria, acolo unde a fost cea mai bună marcatoare a competiției, cu 73 de goluri. În 2019 a participat cu Angola la Trofeul Carpați, desfășurat la Brăila, unde a fost cea mai bună marcatoare a turneului, cu 15 goluri. În 2020 a evoluat cu naționala țării sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar în 2023, din postura de coordonator de joc, a evoluat cu Angola la Campionatul Mondial găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia.

    „A arătat că are calitate și va fi un plus pentru echipa noastră”

    Născută pe 24 ianuarie 1998, internaționala angoleză este la prima experiență în Europa. În Angola a activat pentru cel mai titrat club din ţara sa, Primeiro de Agosto, cu care a cucerit numeroase trofee pe plan intern. Helena Gilda Simão Paulo a semnat pe un an și jumătate cu gruparea gorjeană.

    „Sunt sigur că este un câștig pentru CSM Târgu Jiu. Este coordonatorul de joc al naționalei Angolei, cu care a participat anul trecut la Campionatul Mondial. A arătat că are calitate și în mod sigur va fi un plus pentru echipa noastră”, a spus antrenorul Liviu Andrieș, după parafarea transferului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: