spot_img
10 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSportMedalie de argint obținută de un luptător gorjean

    Medalie de argint obținută de un luptător gorjean

    Luptătorul Alexandru Beșliu, sportiv cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a cucerit medalia de argint la seniori, la categoria +90 de Kg, în cadrul Finalelor Campionatului Național de Lupte pe Plajă rezervate categoriilor de vârstă U17, U20 și Seniori, competiție care s-a desfășurat în perioada 31 august- 3 septembrie, la Costinești. Din postura de medaliat cu argint, Alexandru Beșliu s-a calificat la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, care va avea loc la Constanța.

    Alexandru Beșliu, proaspătul vicecampion național, a declarat că este foarte bucuros că a obținut această medalie, care reprezintă biletul său către Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă: „A fost un turneu așteptat de către mulți seniori din țară. A fost destul de greu, dar a meritat toată munca depusă, pentru că medalia de la acest turneu este biletul meu către Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Sunt bucuros că am reușit să obțin această medalie, cu toate că acest stil de luptă nu mă avantajează și prefer să rămân la saltea. Am avut însă persoane care m-au încurajat să particip, care m-au făcut să prind încredere și să lupt pe orice stil. Mulțumesc antrenorilor pentru tot ceea ce fac pentru mine, celor de la CSM Târgu Jiu, dar și Asociației Județene de Lupte Gorj, pentru sprijinul acordat”.

    Mădălin Gorjanu și-a lăudat elevul pentru evoluția de la acest turneu și este convins că rezultatul obținut de Alexandru Beșliu este unul de moral, mai ales în perspectiva Campionatului Mondial: „Alex Beșliu a avut o evoluție foarte bună la acest turneu, deși luptele pe plajă nu sunt punctul lui forte. S-a concentrat, însă, foarte bine și-a reușit un rezultat excepțional. Mă bucur mult pentru el, este un rezultat care trebuie să-i dea mai multă încredere pentru viitor“.

    La juniori, în Finala Campionatului Național de Lupte pe Plajă, a intrat în luptă și Octavian Mitoi, la categoria 70 de Kg. Tânărul sportiv gorjean a avut o evoluție foarte bună la acest turneu, fiind foarte aproape de a intra în lupta pentru o medalie. Un singur moment de neatenție și Mitoi a ratat podiumul. Acesta a terminat pe locul 5, dar Mădălin Gorjanu este convins că elevul său va reveni mai puternic pentru următoarea competiție.

    La seniori, CSM Târgu Jiu trebuia să fie reprezentat și de Eduard Popescu, care își făcea astfel revenirea în circuitul oficial, după o pauză destul de mare. Din păcate, Eduard Popescu a suferit o accidentare și a ratat turneul de la malul mării. Mădălin Gorjanu speră să-l poate recupera pe Eduard Popescu până la Campionatul Național U23, care se va disputa în luna octombrie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: