spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăSportMedalii obținute de sportivii de la CSM Târgu Jiu la Campionatele Naționale...

    Medalii obținute de sportivii de la CSM Târgu Jiu la Campionatele Naționale de atletism U16

    Delegația CSM Târgu Jiu s-a întors de la Campionatele Naționale de atletism U16 de la București cu două medalii. Bogdan Croitoru, component de bază al echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu, a devenit campion național în proba de 200 de metri și vicecampion național în proba de 100 de metri. Aproape de podium a fost și Mario Dodescu, care s-a clasat pe locul 4 la săritura în lungime.

    Stadionul “Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit timp de două zile, pe 13 și 14 iulie, Campionatele Naționale de atletism pentru categoria de vârstă U16, o reuniune atletică extrem de importantă destinată tinerilor atleți din România. Sute de juniori din toată țara au intrat în lupta pentru medalii. Printre ei s-au numărat și gorjenii Bogdan Croitoru, Mario Dodescu, Andrei Vintilescu și Giuliano Ganțolea, toți cu evoluții foarte bune la acest campionat. Cei patru sunt componenți ai echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu, formație pregătită de Sorin Vintilescu și Ion Bură.

    Printre cei care au performat la acest campionat s-a numărat și Bogdan Croitoru. Sportiv polivalent, Bogdan a avut o evoluție senzațională la Campionatul Național U16 din acest weekend. Acesta a intrat în concurs la 100 de metri și 200 de metri, dar și la săritura în lungime. Prima zi de concurs a adus bucurie în cadrul delegației CSM Târgu Jiu, după ce Bogdan Croitoru a reușit să-și adjudece titlul de vicecampion național în proba de 100 de metri, cu 11 secunde și 40 de sutimi, fiind devansat cu doar 3 sutimi de câștigătorul probei. În ceea de a doua zi de concurs, recitalul rezultatelor bune pentru delegația CSM Târgu Jiu a continuat. Bogdan Croitoru a luat startul în proba de 200 de metri, pe care a reușit să o câștige, devenind campion național la categoria U16. Atletul gorjean a reușit o performanță impresionantă, 22 secunde și 83 de sutimi, care demonstrează nivelul ridicat al competiției și determinarea sportivului gorjean, care și-a depășit performanța de luna trecută. În plus, Bogdan a obținut și un loc 5 la săritura în lungime, după un salt de 6,02 metri.

    „Sportivii noștri au demonstrat o bună pregătire sportivă“

    Foarte aproape de podium a fost și Mario Dodescu, care a concurat la săritura în lungime. Mario a înregistrat un salt de 6,12 metri, rezultat care l-a plasat pe locul 4.

    Ion Bură, antrenor secția atletism CSM Târgu Jiu, a spus că atleții au avut o prestație foarte bună: „Un nou weekend excepțional pentru atleții CSM Târgu Jiu. În competiția de la București, sportivii noștri au demonstrat o bună pregătire sportivă, au demonstrat că au valoare și au primit aprecieri din partea specialiștilor în atletism. Pentru Bogdan Croitoru este un nou rezultat excelent, peste cel de luna trecută, ceea ce arată o creștere a sportivului nostru de la o competiție la alta. Este pe un drum bun, care ne dă speranțe în privința următoarelor competiții. Vreau să-l felicit pe Bogdan pentru rezultatele sale, dar și pe ceilalți băieți de la clubul nostru, care au avut o evoluție bună la acest campionat”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!