spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăSportPrimul amical pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

    Primul amical pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

    Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu vor juca, vineri, 25 august, de la ora 17.00, primul meci de pregătire din presezon. Echipa pregătită de Kresimir Basic va juca în compania ardelenilor de la CSU Sibiu.

    ”Este primul meci de verificare. Vom vedea la ce nivel suntem după perioada de pregătire. Vom analiza și vom vedea ce trebuie să îmbunătățim la echipă”, a declarat antrenorul Kresimir Basic.

    La Târgu Jiu vine una dintre echipele puternice din Liga Națională, CSU Sibiu. După trei săptămâni de pregătire, întâlnirea cu ardelenii este un bun prilej, atât pentru suporterii gorjeni, cât și pentru antrenorul croat al grupării gorjene, Kresimir Basic, de a vedea la lucru noua echipă construită în această vară la Târgu Jiu. Din păcate, accidentarea lui Dani Mâinea, care avea un rol reprezentativ în rotația jucătorilor români în acest sezon, a dat peste cap planurile staff-ului de la CSM Târgu Jiu. Kresimir Basici trebuie să refacă din mers planul tactic din acest punct de vedere, iar meciul cu Sibiul este o bună oportunitate pentru a testa noi formule de joc. Antrenorul croat crede că CSM Târgu Jiu are un lot mai puternic față de stagiunea precedentă.

    În perioada 2-3 septembrie, CSM Târgu-Jiu va organiza ”Cupa Târgu Jiu”, un turneu la care participă CSM Târgu Mureș, SCM U Craiova și CS Vâlcea. În perioada 8-10 septembrie, CSM Târgu Jiu va participa la un alt turneu amical, cel mai probabil la Constanța. Programul de meciuri și datele de disputare pot suferi modificări, în funcție de disponibilitatea echipelor, modificări de care vă vom anunța în timp util.

    Adversarele din Cupa României

    CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarii din prima fază a Cupei României. Baschetbaliştii gorjeni au fost repartizaţi în Grupa A, alături de Rapid Bucureşti şi FC Argeş Piteşti. Meciurile din Grupa A se vor disputa la Piteşti, în perioada 15-17 septembrie și vor fi primele meciuri oficiale ale noului sezon. Cupa României se va desfășura şi în sezonul 2023-2024 pe același sistem ca în stagiunea precedentă. Astfel, cele 18 echipe din Liga Națională de Baschet Masculin au fost repartizate în șase grupe de câte trei în primul tur al competiției. Câștigătoarele celor 6 grupe, plus cele mai bune două locuri 2, se vor califica la Final 8 – Turneul Final, programat a se desfășura anul viitor, în luna februarie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: