spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăSportTenismeni din toată lumea participă la un turneu de tenis organizat la...

    Tenismeni din toată lumea participă la un turneu de tenis organizat la Târgu Jiu, de Academia „Florin Mergea“

    Un turneu internațional de tenis se desfășoară în această perioadă în municipiul Târgu Jiu, în baza sportivă aflată în incinta fostei Uzine de Reparații Târgu Jiu, aflată peste podul Jiului.
    ITF World Tennis Tour M15 este organizat de către Academia de Tenis Florin Mergea și este dotat cu puncte ATP, fiind primul turneu de acest fel care se desfășoară în orașul de pe malul Jiului. Turneul se desfășoară în perioada 11-18 august și face parte din circuitul profesionist ITF, fiind dotat este dotat cu premii in valoare de 15.000$ si puncte ATP.
    La turneul de la Târgu Jiu participă sportivi din toată lumea.
    „Turneul este dotat cu 15 puncte ATP și face parte din prima categorie de turnee ATP. Avem jucători clasați foarte bine. Primul favorit este Nicolas David, care face parte și din echipa de cupa Davis a României. Sunt mulți sportivi străini, care participă la turneu: mulți argentinieni, jucători din Italia, India, Brazilia și SUA. Că există un interes foarte mare pentru turneul de la Târgu Jiu o arată și faptul că am reușit să avem un turneu de calificări de 64 de jucători și ne-a dat posibilitatea să facem și un turneu de precalificări“, a spus Ștefan Pițian, reprezentant al Academiei de Tenis Florin Mergea.

    Patru sportivi din Gorj participă la turneul de tenis

    Sportivii înscriși în cadrul academiei de tenis Florin Mergea au posibilitatea de beneficia de wild-carduri pentru a putea participa la turneul de tenis de la Târgu Jiu.
    „Pentru noi este benefic ca academie că putem să acordăm wild-carduri tenismenilor din academie care încă sunt juniori și pot, astfel, să joace cu profesioniști și să apară în clasamentul internațional“, a mai adăugat Ștefan Pițian.
    Patru sportivi din județul Gorj participă la turneul de tenis de la Târgu Jiu. Intrarea pentru spectatori este liberă.

    Turneul de tenis va duce la creșterea numărului de turiști

    Turneul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.
    Florin Merge a mai precizat că turneul pe care îl organizează poate să ducă și la o dezvoltare a turismului în județul Gorj: „Activitatea de anul trecut și din acest an nu ar fi fost posibile fără sprijinul Consiliului Județean Gorj. O activitatea a unei academii de tenis este foarte complexă i mare. Eu m-am întors în oraș în anul 2018 când s-a născut băiețelul, pentru că am vrut să ieșim din nebunia unui oraș cum este Bucureștiul și să ne întoarcem de unde am plecat. Ștefan era în oraș și pusese bazele unui club puternic de tenis. În anul 2021 am zis că trebuie să plecăm pe drumul acesta pentru că este cea mai bună metodă de a da mai departe experiența acumulată.

    Este o premieră pentru că până acum nu a mai fost genul acesta de turneu în orașul nostru, la fel cum este turneul de juniori, care este cel mai mare din țară, pentru care am reușit să obținem licența și să-l organizăm la Târgu Jiu. Totul este un efort continuu pentru a expune zona, pentru că mie îmi place turismul, am văzut multe zone și parcă tot la noi este mai frumos. Beneficiem de o zonă extraordinară și organizăm cât mai multe evenimente în orașul lui Brâncuși, sperăm să creștem zona“.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!