spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSpecialPoneiul Neluţu, scos la vânzare pentru că muşcă

    Poneiul Neluţu, scos la vânzare pentru că muşcă

    Atracţia din Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu este scoasă la vânzare. Nu vorbim despre operele marelui sculptor gorjean, Constantin Brâncuşi, ci despre Neluţu, poneiul cumpărat de primărie, în urmă cu şase ani. Motivul pentru care conducerea primăriei s-a hotărât să-l scoată la vânzare îl reprezintă faptul că poneiul a muşcat câţiva copii, fie de faţă, fie de mânuţe, atunci când au s-au apropiat prea tare de el.

    Poneiul Neluţu, ce constituie punctul de atracţie al copiilor care trec deseori prin Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu va fi scos la vânzare. Neluţu a fost cumpărat împreună cu un alt ponei de la Arad, în urmă cu şase ani şi au plătit 4.000 de lei pentru amândoi. Reprezentanţii Primăriei au decis să scape de ponei, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri în care copiii ce îl admirau au fost muşcaţi de faţă sau de mânuţe, atunci când s-au apropiat prea tare de animal. Neluţu, aşa cum îi numesc angajaţii de la SC Edilitara SA, care îl îngrijesc, a venit la Târgu-Jiu în urmă cu şase ani, împreună cu un alt ponei. Pe parcursul anilor, cel de-al doilea căluţ a murit, iar Neluţu a rămas singur. De atunci, toţi copiii care trec prin parc îl admiră şi vor chiar să-l hrănească. Însă, cum caii sunt imprevizibili, au fost şi cazuri în care micuţii au fost muşcaţi de ponei, motiv pentru care Primăria a gândit că este mai bine să-l înstrăineze.

    Ar putea fi vândut unei grădini zoologice

    Cu cei care îl îngrijesc, Neluţu nu s-a arătat agresiv, pentru că spun cei de la primărie, ştiu cum să se poarte cu el, însă nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu copiii care au vrut chiar să-l mângâie. „Au fost câteva cazuri în care copiii au avut de suferit, fiind muşcaţi de ponei, cazuri pe care noi le regretăm de altfel. Nu vrem ca astfel de situaţii să se mai întâmple, motiv pentru care cei de la Edilitara au montat un al doilea gard acolo unde poneiul este cazat, tocmai pentru a preveni apariţia unor astfel de situaţii”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Hotărârea a venit însă, odată cu ultimele cazuri în care doi copiii au fost muşcaţi mai rău: „Vrem să-l vindem pentru că muşcă şi au fost câteva cazuri nefericite în ultima perioadă. Deocamdată, nu ne-am gândit la ce preţ îl vom vinde sau dacă îl vom scoate la licitaţie. Cert este că vrem să-l vindem cuiva care iubeşte animalele sau unei grădini zoologice. Avem în calcul mai multe variante şi vom vedea în perioada următoare care va fi următorul pas”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: