spot_img
19.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateCea mai mare fabrică de cărămizi tip BCA din țară este construită...

    Cea mai mare fabrică de cărămizi tip BCA din țară este construită la Târgu Cărbunești

    Una dintre cele mai importante companii de materiale de construcții din România construiește la Târgu Cărbunești cea mai mare fabrică din țară din portofoliul societății. Societatea Soceram va produce cărămizi tip BCA.

    Societatea a achiziționat un teren de zece hectare, unde începuse o investiție înainte de anul 2010, care a fost stopată de criza economică. Investiția în fabrica de materiale de construcție a fost reluată în toamna anului trecut, când Primăria Târgu Cărbunești a emis autorizația de construcție a fabricii. „Investiția se ridică la câteva milioane de euro și va fi cea mai mare fabrică din țară pe care o dețin. Capacitatea de producție va fi de 500.000 de metri cubi pe an. Vor lucra peste 100 de oameni la această fabrică. În plus, materia primă va fi procurată din zona orașului Târgu Cărbunești“, a precizat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

    Conductă de gaze de opt kilometri

    Pentru funcționarea fabricii se va introduce o conducă pe o lungime de opt kilometri, care ar putea asigura alimentarea unor sate care aparțin de Târgu Cărbunești. „Au obținut avizele de la Transgaz, pentru a se conecta la conducta BRUA. Conducta va avea o lungime de peste opt kilometri. Conducta va trece prin satele Pojogeni și Comănești și va exista posibilitatea să ne legăm la această conductă. Am găsit traseul optim pe domeniul public pentru această conductă“, a precizat primarul Dănuț  Birău.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!