spot_img
Altele
    AcasăCulturaExpoziție de fotografie eveniment, la Universitatea „Constantin Brâncuși“

    Expoziție de fotografie eveniment, la Universitatea „Constantin Brâncuși“

    Expoziția de fotografie „Războiul Rece” va fi vernisată joi, 6 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Complexul Debarcader.

    „Expoziția «Războiul Rece» este o invitație de a călători în trecut, în realitatea conflictului, care, timp de aproape o jumătate de secol de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a dominat istoria postbelică, a influențat viața a milioane de oameni și a transformat chipul lumii actuale. Caracterul total și polivalent al confruntării din timpul Războiului Rece și-a lăsat amprenta pe multe dintre diferitele sfere ale vieții. Acesta este și motivul pentru care expoziția a fost construită sub forma unei narațiuni pluristratificate, constând în evenimente, fenomene și diferite aspecte ale acestora, semnificative – deși uneori puțin cunoscute sau chiar uitate – pentru mersul acestui conflict. Cu toate acestea, Războiul Rece poate fi privit nu numai prin prisma marilor politici și a rivalității americano-sovietice, ci și prin prisma unor destine umane individuale, precum povestea polițistului de frontieră NRD, care a fugit în Berlinul de Vest atunci când orașul a început să fie îngrădit de ziduri, sau faimoasa fotografie cu un bărbat necunoscut, îmbrăcat într-o cămașă albă, care oprește o coloană de tancuri în Piața Tian’anmen din Beijing în iunie 1989“, se arată într-un comunicat de presă.

    Expoziția a fost prezentată în mai multe țări

    Expoziția a fost prezentată în multe orașe din Polonia, a avut și numeroase prezentări în străinătate: în Bulgaria, Danemarca, Republica Moldova, Germania, România, Letonia, Slovacia, Ungaria și Ucraina.

    Expoziție este organizată de Institutul Memoriei Naționale, Comisia de Urmărire a Crimelor împotriva Poporului Polonez, Departamentul din Varșovia.

    Autorii expoziției sunt dr. Paweł Sasanka și Sławomir Stępień.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: