spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție de fotografie eveniment, la Universitatea „Constantin Brâncuși“

  Expoziție de fotografie eveniment, la Universitatea „Constantin Brâncuși“

  Expoziția de fotografie „Războiul Rece” va fi vernisată joi, 6 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Complexul Debarcader.

  „Expoziția «Războiul Rece» este o invitație de a călători în trecut, în realitatea conflictului, care, timp de aproape o jumătate de secol de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a dominat istoria postbelică, a influențat viața a milioane de oameni și a transformat chipul lumii actuale. Caracterul total și polivalent al confruntării din timpul Războiului Rece și-a lăsat amprenta pe multe dintre diferitele sfere ale vieții. Acesta este și motivul pentru care expoziția a fost construită sub forma unei narațiuni pluristratificate, constând în evenimente, fenomene și diferite aspecte ale acestora, semnificative – deși uneori puțin cunoscute sau chiar uitate – pentru mersul acestui conflict. Cu toate acestea, Războiul Rece poate fi privit nu numai prin prisma marilor politici și a rivalității americano-sovietice, ci și prin prisma unor destine umane individuale, precum povestea polițistului de frontieră NRD, care a fugit în Berlinul de Vest atunci când orașul a început să fie îngrădit de ziduri, sau faimoasa fotografie cu un bărbat necunoscut, îmbrăcat într-o cămașă albă, care oprește o coloană de tancuri în Piața Tian’anmen din Beijing în iunie 1989“, se arată într-un comunicat de presă.

  Expoziția a fost prezentată în mai multe țări

  Expoziția a fost prezentată în multe orașe din Polonia, a avut și numeroase prezentări în străinătate: în Bulgaria, Danemarca, Republica Moldova, Germania, România, Letonia, Slovacia, Ungaria și Ucraina.

  Expoziție este organizată de Institutul Memoriei Naționale, Comisia de Urmărire a Crimelor împotriva Poporului Polonez, Departamentul din Varșovia.

  Autorii expoziției sunt dr. Paweł Sasanka și Sławomir Stępień.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: