spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăCulturaȘcoala Populară de Arte din Târgu Jiu, promovează România la Bruxelles

    Școala Populară de Arte din Târgu Jiu, promovează România la Bruxelles

    Artiștii și meșterii Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu vor fi prezenți la Bruxelles, în cadrul unui proiect, derulat în parteneriat cu Asociația EUROPANOVA și cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Proiectul „Artă și Meșteșug”  este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

    Valoarea finanțării este de 78.830 lei, fondurile fiind destinate promovării imaginii României peste hotare, având în vedere necesitatea de perpetuare a ideii de românism, precum și conservarea tradițiilor și obiceiurilor autohtone, în zonele unde conviețuiesc comunități însemnate de români.

    „Proiectul ”Artă și Meșteșug”, contribuie la îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a elementelor identitare românești pentru un număr de 100 de copii români stabiliți în Bruxelles, prin participarea acestora la concertul de muzică tradițională românească, susținut de artiști îndrăgiți de publicul iubitor de folclor: Ștefan Popescu, Ion Drăgan, Nicoleta Lătărețu, Carmen Felicia Sarcină, Cornelia Bodescu și Petronela Butnariu,  acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu” a Școlii Populare de Arte  ”Constantin Brâncuși Târgu Jiu, precum și la ateliere meșteșugărești interactive, unde copiii vor avea ocazia să descopere și să practice diverse tehnici tradiționale românești, sub îndrumarea unor meșteri populari renumiți.

    Repertoriul concertului va cuprinde piese tradiționale din toate regiunile etnofolclorice românești, astfel ca toți participanții să se simtă parte din spectacol. Totodată, Ansamblul ”Liviu Dafinescu” din Baia de Fier va pregăti suite de dansuri specifice tuturor regiunilor istorice românești reprezentate prin cântec în spectacol. Spectacolul muzical-coregrafic, precum și atelierele meștesugărești pregătite cu atentie și pasiune de meșterii populari: Claudia Drăghescu – țesut, Cornelia Bodescu – țesut, Ștefan Popescu – construcție instrumente populare,  Daniel Preduț – arta lemnului, Daniel Ciuncanu – port popular, Marian Măgureanu – olărit, se vor desfășura duminică, 29 septembrie, începând cu ora 19:00“, se arată într-un comunicat al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși”.

    Proiectul oferă copiilor posibilitatea de a urma cursuri de educație nonformală, cu o durată de 3 ani, în domeniul meșteșugurilor tradiționale românești.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!