spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateA murit de COVID-19 în propria locuință după ce familia a refuzat...

  A murit de COVID-19 în propria locuință după ce familia a refuzat internarea în spital. Avea doar 29 de ani

  Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticat cu COVID-19, a decedat acasă. Familia lui a refuzat să rămână internat în spital.

   

  Tânărul a fost adus în stare gravă la spital şi a fost conectat la o sursă de oxigen.
  „La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanţa un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigaţii, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secţie. Pacientul avea saturaţia scăzută – 60% şi afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen şi, după aproximativ 30 de minute, saturaţia de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă“, a spăus Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

  Familia tânărului a refuzat internarea, cu toate că fusese anunţată de faptul că are nevoie de tratament.
  „Medicul de gardă a anunţat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât şi conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a o convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparţinătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceştia nu şi-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secţia ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparţinătorii au semnat o declaraţie pe propria răspundere şi au dus tânărul, care suferea şi de epilepsie, acasă.
  Considerăm că fiecare pacient are o şansă în plus la viaţă dacă primeşte tratament şi îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului.

  Tânărul mai suferea de obezitate, insuficienţă cardiacă şi epilepsie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: