spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitate30 aprilie 2023, dată limită pentru CE Oltenia

  30 aprilie 2023, dată limită pentru CE Oltenia

  „PNRR poate fi renegociat la capitolul închideri de mine și termocentrale”, o spune răspicat deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta. Oficialul anunță că a fost transmis un nou ghid, prin care Comisia Europeană permite modificări de finanțare și condiții impuse.

  Până acum, niciuna din solicitările făcute de reprezentanții PSD, cu privire la renegocierea condițiile pentru accesarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, nu au fost acceptate. Dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a refuzat categoric să se implice pe parte de energie, acum poate face asta ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

  „Insistăm de mai bine de un an pentru renegocierea PNRR. Închiderea mineritului nu e o glumă. Zeci de mii de oameni ar putea rămâne pe drumuri. Prin europarlamentarii săi, PSD a reușit să modifice regulamentele europene, astfel încât Comisia Europeană a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări ale PNRR.
  Acum depinde doar de minstrul Marcel Boloș să facă urgent demersurile necesare și să înceapă negocierile, astfel încât România să scape de condiționalitățile ucigașe, imposibile, privind pragul de 9,4% din PIB, pentru cheltuielile cu pensiile și închiderea termocentralelor și a minelor de cărbune.
  Toate modificările aduse planului trebuie să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat”, a transmis Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: