spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateA stat degeaba trei zile în izolare din cauza birocrației

  A stat degeaba trei zile în izolare din cauza birocrației

  Crina Micnescu, care lucrează ca șofer de TIR în Italia, s-a simțit umilită după ce s-a întors acasă. Aceasta a fost anunțată de polițiști că trebuie să stea în izolare, deși categoria profesională din care face parte face excepție de la această regulă. Ea s-a confruntat cu o serie de umilințe venite atât din partea polițiștilor, cât și a funcționarilor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

  Crina Micnescu a aprovizionat cu alimente magazinele din zonele din Italia care au fost cel mai afectate de pandemia produsă de noul coronaviorus. Aceasta a primit un concediu de două săptămâni, dar a avut parte de o surpriză neplăcută. „În vamă a fost foarte aglomerat. A trecut un polițist de frontieră pe lângă mașină atunci când așteptam la coadă și mi-a dat să completez un formular. Eu nu am știut și am completat, fiind de bună credință, și am fost băgată în baza de date. Marți m intrat în țară și mă trezesc cu poliția acasă, că trebuie să stau în izolare. Le-am spus că sunt șofer de TIR și mi-a răsspuns un polițist că am venit cu mașina, nu am venit cu TIR-ul. I-am spus că nu pot să vin cu TIR-ul că nu este al meu. Mi-a spus că la vamă nu am declarație de șofer de TIR, dar eu nu am fost întrebată de nimeni de acest lucru. Mi-au spus că nu am voie să ies din casă și dacă se întâmplă acest lucru trebuie să mă ia cu jandarmeria și să fac carantina într-un centru pe banii mei“.

  Glume de polițiști români

  Mai mult decât atât, un polițist a făcut glume pe seama ei, atunci când a venit să o verifice. „A venit un echipaj de poliție să verifice dacă eram acasă și respectam izolarea și era un nepot în curte, pentru că el se ocupă de gospodărie, iar un polițist needucat i-a spus că trebuie să intre în carantină cu mine. Am fost șocată de situație. Mi-am dat seama că lucrurile nu s-au schimbat prea mult în România“, a povestit Crina Micnescu.

  „Mi-a spus că documentele trimise nu sunt bune“

  Calvarul a continuat. Crina Micnescu a contactat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pentru a clarifica situați, dar și aici a avut parte de alte probleme: „Am sunat la DSP. Mi-a spus că îmi trebuie contractul și că trebuie tradus. Am trimis actul adițional de la contractul care era pe perioadă determinată. Am sunat la DSP și mi-a spus că documentele trimise nu sunt bune. Am trimis ultima lună de lucru, cu tahograf, cu tot și mi-a spus că trebuie să stau în izolare. Toți vecinii mei care sunt șoferi de TIR și au venit acasă nu stau în izolare, iar eu trebuie să stau“.

  A stat degeaba trei zile în izolare

  Șoferița de TIR spune că în Italia este un alt sistem și că nu are nevoie de adeverință de salariat, ci de un cod: „Cum trebuia să procedez ca să demonstrez că lucrez ca șofer de TIR? În Italia nu este nevoie de adeverințe de salariat. Acolo ți se dă un cod de salariat pe care îl prezinți peste tot și acolo se vede tot istoricul tău. Este un sistem informatizat. Eu nu știam cum să-i cer șefului meu adeverință de salariat. De asta am trimis la DSP «fluturașul» cu drepturile salariale încasate“.

  „A trimis o hârtie fără semnături, fără ștampilă. Poate fi făcută de oricine hârtia respectivă. Trebuie să trimită contractul de muncă și o adeverință“, a spus un reprezentant de la DSP Gorj

  Abia vineri, Crina Micnescu a putut să plece din casă, după ce a prezentat la DSP Gorj contractul de muncă inițial care fusese încheiat pe perioadă determinată.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Se mai mira cineva ca tineretul pleaca unde vede cu ochii. Pentru o asfel de gafa , toti functionarii care au decis aiurea in aceasta situatie si in altele in care contribuabilul e umilit, ar trebui sa zboare din sistem , sa lucreze la privat si cu salariul pe sfert sa invete disciplina si respectul. Pana nu se va face ceva pentru respectul contribuabilului, pentru echitate sociala in legatura cu salarizarea nesimtita a bugetarilor si pensiile si mai nesimtite a celor fara contributie, drumul nostru spre societatea de tip bananier , e asigurat. Natie ,dormi linistita ca , ai nostri politicieni, lucreaza…………..pentru ei!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: