spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateExerciții dedicate salvării acvatice, pe Lacul Sâmbotin

  Exerciții dedicate salvării acvatice, pe Lacul Sâmbotin

  Diverse exerciții de salvare cu public au avut loc marți pe lacul Sâmbotin din comuna gorjenă Schela. Salvamont Salvaspeo Romania, Consiliul Județean Gorj și Vodafone organizează cel mai mare eveniment din România dedicat salvării acvatice. Acțiunea, care se derulează în perioada 17-20 iulie, este una de senzație, cu tehnică modernă și echipaje bine antrenate.

  La activitățile derulate până în prezent, au participat și autoritățile județene, care sunt alături de salvatorii din Gorj și îi sprijină în toate acțiunile. Președinte Consiliul Județean Gorj, Cosmin Popescu, s-a arătat încântat de modul de desfășurare și de dinamica evenimentului.
  „Am avut parte de scafandri pricepuți, salvatori acvatici pregătiți, câini dotați pentru salvare, drone subacvatice și aero, și, nu în ultimul rând, de cel mai avansat detector acvatic din lume! Toate acestea au fost prezentate în cadrul evenimentului”, a transmis Cosmin Popescu.
  Aquares 2023 a fost primul stagiu de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatică cu specific montan.

  Programul evenimentului

  „Cu excepția activității practice de căutare – salvare și transport accidentați în canioane inundate și torente de apă, care se va derula în ziua de 19 iulie, pe canionul Gropul cu apă din masivul Vâlcan, toate celelalte activități se vor desfășura în ziua de 18 iulie, între orele 11,00 -17,00, pe lacul Sâmbotin, comuna Schela și sunt deschise pentru vizionare mass mediei și publicului larg.
  Exercițiile demonstrative vor avea loc între orele 11,30 -13,00 , vor putea fi reluate la cerere, iar prezentarea și expoziția de materiale va fi deschisă între orele 11,00-17,00.“, au anunțat, zilele trecute, Salvamont Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: