spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateAfaceristul din Peștișani și complicii săi care au fost reținuți, lăsați în...

  Afaceristul din Peștișani și complicii săi care au fost reținuți, lăsați în libertate

  Afaceristul Ion Purec Fuiorea, de la Peștișani, fiul său și un angajat, care au fost reținuți, ieri, pentru o serie de acuzații care privesc tăierile ilegale de arbori și darea de mită au fost lăsați în libertate de către instanța de judecată a Tribunalului Gorj. Aceștia au primit măsura controlului judiciar, cu toate că procurorii au cerut arestarea la domiciliu: „Respinge propunerea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul nr. 561/P/2019. În baza art. 219 alin. 9 raportat la art. 202 alin. 4 lit. b, art. 211 C.pr.pen. cu aplicarea art. 2151 C.pr.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Fuiorea Purec Ion (Senior), Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion zis Nică, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 noiembrie 2020, până la data de 04 decembrie 2020 inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen. pe timpul controlului judiciar inculpaţii Fuiorea Purec Ion (Senior), Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion, zis Nică vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Compartimentul Supraveghere Judiciară din cadrul I.P.J Gorj, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 lit. a), d), e) ?i C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar“, a stabilit instanța de judecată. De asemenea, aceștia nu au voie să se apropie de inculpaţii din dosar: Tăerel Ion zis Butoane, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Tănase Petrişor, Logăscu Tiberiu Nicolae, Cioboată Mihail, Brâncuşi Radu, Tănasie Daniel, Popescu Vasile Gabriel, Frăţilescu Petre zis Tică, Căruntu Marius Nicolae, Brînzan Gheorghe.

  Totodată, nu au voie să exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, respectiv inculpatul Fuiorea Purec Ion (Senior) activitatea de administrare a SC. Şupelniţa SRL Peştişani, Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion zis Nică profesia de tehnician silvic în cadrul SC. Şupelniţa SRL. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

  Aceștia sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată, instigare la furt de arbori în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: