spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateAntrenamente, la Salvamont Gorj, în primele zile din 2023

    Antrenamente, la Salvamont Gorj, în primele zile din 2023

    În primele zile din noul an, Serviciul Salvamont Gorj își testează dotările. Dacă în alti ani, în această perioadă, salvamontiștii gorjeni erau pe pârtie acordând primul ajutor turiștilor aflați la nevoie, anul acesta, lipsa de zăpadă permite alte acțiuni desfășurate tot în favoarea iubitorilor de munte. Dronele specializate în fotogrametrie și termoviziune sunt ridicate de la sol pentru antrenamente.

    Programul cu drone a fost implementat de Salvamont și Vodafone România în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont Gorj. Acesta vizează căutări automate iar datele sunt transmise la Centrul national de analiza date Salvamont -Vodafone. Procedeul constă în procesarea imaginilor capturate aerian în cadrul Centrului Național de analiza date Salvamont-Vodafone. Programul folosit , bazat pe înalta tehnologie și inteligență artificială, permite analiza a sute de fotograme în câteva minute și oferă salvatorilor informații importante pentru acțiunea de căutare a persoanelor date dispărute sau aflate în primejdie.
    „Am început noul an cu o zi însorită de iarnă, perfectă pentru antrenamente cu drone specializate în fotogrametrie și termoviziune, împreuna cu Cornoiu Sabin, pentru siguranța dumneavoastră în munți!”, a transmis Ciprian Zamfirescu, tânărul alături de care Serviciul Salvamont Gorj a lansat acest program.
    Centrul național de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat în aprilie 2022, la Târgu Jiu și este operat de specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj. Acesta ste unic în Europa, prin acoperirea națională pe care o asigură în analiza de fotograme.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: