spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateArhitectul Dorin Ștefan a inspectat lucrările de la Calea Eroilor. „Să nu...

  Arhitectul Dorin Ștefan a inspectat lucrările de la Calea Eroilor. „Să nu ne imaginăm că piatra cubică nu va avea anumite imperfecțiuni“

  Arhitectul Dorin Ștefan, care a realizat proiectul de modernizare a Căii Eroilor, a inspectat, zilele trecute, lucrările care sunt în curs de realizare, după ce în ultima perioadă au apărut o serie de discuții cu privire la calitatea materialului folosit pentru placare, a modului de lucru (nu se folosesc distanțieri, iar plăcile de andezit sunt puse pe nisip, putând să se deplaseze).

  „Mă interesează părerea specialiștilor. La cum au evoluat lucrurile în această iarnă, Calea Eroilor este o fostă problemă, pentru că treburile s-au așezat pe teren. Am avut inclusiv vizita domnului arhitect Dorin Ștefan, care se ocupă acest proiect, și am lămurit 90% din problemele proiectului tehnic.

  În privința modalității de punere a pietrei, domnul arhitect Dorin Ștefan, în viziunea dânsului, a văzut Calea Eroilor mai retro, adică fără adeziv, fără ciment. Înseamnă pur și simplu compactare și punere a pietrei cubice. Am fost la Cluj într-un schimb de experiență și am constatat că piatra cubică pusă după această tehnologie se mai lasă, dar să nu ne închipuim că vor fi diferențe foarte mari. Să nu ne imaginăm că piatra cubică pusă pe pământ sau pe nisip nu va avea anumite imperfecțiuni, ceea ce și-a dorit arhitectul. Se va limita circulația cu siguranță doar pentru autovehiculelor de 3,5 tone și este posibil să fie permis accesul doar pentru riverani“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru. Acesta a menționat că piatra care se pune pe Calea Eroilor este andezit, și nu granit, așa cum se discutase în mai multe rânduri: „Este vorba de andezit. Este exact ceea ce a cerut arhitectul. Este un diriginte de șantier de șa București și totul este supervizat“.

   

  Restul proiectului ar putea să fie finanțat din bugetul local

   

  Viceprimarul municipiului Târgu Jiu a menționat în acest an se va întocmi proiectul tehnic pentru executarea modernizării și tronsonului dintre Biserica Sfinții Apostoli și Coloana fără Sfârșit. Finanțarea lucrărilor ar putea să fie asigurată din bugetul local: „În acest an va începe întocmirea proiectului tehnic pentru următorul tronson. De la Biserica Sfinții Apostoli la Coloana fără de Sfârșit. Este posibil să finanțăm această lucrare din bugetul local. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 50 miliarde lei vechi“, a menționat Bogdan Bejinaru.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: