spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateAu început să fie înlocuiți stâlpii de la transportul în comun care...

  Au început să fie înlocuiți stâlpii de la transportul în comun care se află pe proprietăți private

  Lucrarea de modernizare a transportului în comun din municipiul Târgu Jiu a început cu înlocuirea stâlpilor care se află amplasați pe proprietățile private. Este vorba în total de 60 de stâlpi care se află în această situație, care vor fi înlocuiți și mutați pe domeniul public.
  „Sunt de înlocuit 60 de stâlpi de beton, de la Artego și până la Castelul de Apă. Au început deja să vină. A fost montat primul stâlp. Încercăm să vedem dacă se poate monta fără să dezafectăm linia de contact, deoarece aici este o problemă pentru noi.
  În zona bulevardului Ecaterina Teodoroiu avem probleme cu 60 de stâlpi care sunt pe proprietăți private și vor trebui înlocuiți“, a spus Mihai Paraschiv, directorul societății Transloc.

  Lucrările vor începe din zona Bârsești

  Lucrările vor începe, apoi, din zona Bârsești. „Din ce am discutat cu executantul lucrării, se va începe cu zona Calea Severin și Tismana. Acolo putem să înlocuim ușor troilebuzul cu un autobuz, fiind vorba de un singur mijloc de transport“, a spus Mihai Paraschiv la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.

  Au fost achiziționate 10 autobuze

  În perioada în care se va trece la înlocuirea stâlpilor din metal, care sunt deteriorați, troleibuzele vor fi înlocuite cu autobuze. „Ne-am luat o marjă de eroare și am achiziționat zece autobuze, care vor înlocui troleibuzele care nu vor putea să funcționeze ca urmare a lucrărilor care se efectuează“, a mai adăugat Mihai Paraschiv.
  Investiția din fonduri europene este de 12 milioane de euro, care vor fi folosiți în 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de reţea nouă pe tronsonul Agriculturii – Mall, 186 de stâlpi înlocuiţi, 40 de staţii moderne, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, 2 staţii de redresare reabilitate şi o statie de redresare nouă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!