spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateBăcița Maria Băbu va primi titlul „Tezaur Uman Viu“

  Băcița Maria Băbu va primi titlul „Tezaur Uman Viu“

  Băcița Maria Băbu, din Novaci, va primi, luni, titlul „Tezaur Uman Viu“ din partea Ministerului Culturii. Cei care primesc această distincție transmit, prin talentul și efortul lor, un anumit element de patrimoniu cultural imaterial, în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind, astfel, la asigurarea viabilității acestuia în cadrul comunităților.

  „Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, va acorda, în cadrul celei de a X-a ediţii a PROGRAMULUI TEZAURE UMANE VII, titlul onorific de TEZAUR UMAN VIU unui număr de 15 persoane purtătoare, creatoare şi păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial.
  Titlul de TEZAUR UMAN VIU este viager, personal şi netransmisibil şi se acordă pentru România de către Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial”, au transmis reprezentanţii Ministerului Culturii.
  Un vis împlinit
  Mărioara Babu a mărturisit că includerea în categoria Tezaur Uman Viu a fost un vis împlinit: „Tezaur Uman Viu….Un vis lăuntric devenit realitate… Mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot…. Mulţumesc din suflet Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, comunităţii din Novaci şi oamenilor dragi, care au fost alături de mine, m-au încurajat şi susţinut. Vă mulţumesc tuturor pentru aprecieri, gânduri bune şi susţinere! Mulţumesc ca existaţi….!“, a transmis băciţa într-un mesaj pe pagina sa de Facebook
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: