spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateBani pentru localitățile cu potențial turistic

  Bani pentru localitățile cu potențial turistic

  Ministrul Fondurilor Europene, deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu, transmite primarilor care conduc UAT-uri cu potențial turistic că pot atrage sume importante de bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Toate investițiile pe această componentă se ridică la 103,53 milioane de euro și vizează, în special, restaurarea de situri și promovarea de rute turistice.

  “Investițiile în turism și cultură sunt o componentă importantă în PNRR, despre care, personal, cred că sunt cele care în unele zone din țară vor produce schimbări majore, reușind să creeze noi surse de venit. Vom reuși să oferim turiștilor o experiență frumoasă de călătorie, îmbinând patrimoniul nostru cultural cu tehnologia, iar în zonele respective va crește calitatea vieții.  Toate investițiile pe această componentă se ridică la 103,53 milioane de euro. Vorbim de restaurarea mai multor obiective și promovarea unor rute turistice.  Până la finalul acestui an vom selecta 225 de situri ce urmează să fie restaurate și vor fi semnate contractele pentru reabilitarea și promovarea a 12 rute turistice/culturale.

  De asemenea, vor fi finanțate: crearea de aplicații, digitalizarea siturilor, amenajarea unor drumuri de acces, activități de cercetare, digitalizare, marketing, formare de personal, etc, toate măsurile de care este nevoie pentru ca la final să avem o ofertă culturală comună și care să ajute dezvoltarea zonelor respective”, susține ministrul Dan Vîlceanu.

  Cele 12 rute la care face referite ministru Fondurilor Europene sunt:

  -Ruta castelelor – reabilitarea a 5 castele și a infrastructurii specifice în toate regiunile României;
  – Ruta curiilor din zona Transilvaniei;
  – Ruta culelor- reabilitarea a 5 cule și a infrastructurii specifice;
  -Traseul gastronomiei tradiționale românești;
  – Ruta bisericilor fortificate;
  – Ruta bisericilor de lemn – reabilitarea a 10 biserici de lemn și a infrastructurii specifice în toate regiunile României;
  – Ruta mănăstirilor din zona Moldovei – reabilitarea a 5 mănăstiri;
  – Ruta Sfântul Ladislau- reabilitarea a 5 biserici/clădiri de patrimoniu:
  -Traseul Castrelor Romane – reabilitarea a 5 castre;
  – Ruta cetăților- reabilitarea a 5 cetăți;
  – Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei prin reabilitarea a 30 obiective tradiționale;
  – Finanțarea rutei satelor cu arhitectură tradițională- reabilitarea a 150 de case tradiționale din toată România și a infrastructurii specific”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: