spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialZiua Naţională a Lecturii sărbătorită la Novaci

  Ziua Naţională a Lecturii sărbătorită la Novaci

  Primăria Orașului Novaci, Casa de Cultură Novaci, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, organizează evenimentul ”PLEDOARIE PENTRU LECTURĂ – Clubul de carte aleasă”. Prima ediție a evenimentului menit să marcheze Ziua Națională a Lecturii va avea loc marți, 15 februarie, începând cu ora 12.30 la Novaci.

  Directorul Casei de Cultură din Novaci, Elena Basarabă spune că a inițiat acest proiect deoarece vrea să reunească iubitorii de cărți în cadrul unui pur club de lectură. “Dragostea pentru lectură îi face pe oameni să aibă o minte deschisă. Lectura este vitală pentru a putea funcționa și a avea succes în societate, plăcerea lecturii ne hrănește sufletul. Există o corelație directă între bunăstare și cititul de plăcere. Lectura este flacăra care încălzește mințile. Citind, găsim calea spre rezolvarea problemelor de tot felul. Citind vom învăța să gândim frumos. Citind vom deveni mai creativi, mai relaxați. Lectura unei cărți îți dezvăluie adevărata față a lumii, este mai mult decât simplul act al citirii, ține de suflet, de mirajul ascuns al sentimentelor și trăirilor declanșate de mesajul literar”.
  În luna ianuarie a acestui an, data de 15 februarie a fost stabilită Ziua Naţională a Lecturii, întrucât este data în care s-au născut Spiru Haret şi Titu Maiorescu, „a căror contribuție la școala și cultura României este incontestabilă”.
  Pe, 15 februarie 2022, începând cu ora 12.30 la Casa de Cultură din Novaci participă Ion Cepoi, managerul CJCPCT Gorj care își va lansa cartea “Bună dimineața, doamnă!” și etnologul Pompiliu Ciolacu cu un recital de poezie românească. Sunt așteptați la eveniment toți cei care sunt pasionați de lectură, vor să citească în cadrul clubului de lectură sau pur și simplu vor să facă un schimb de carte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: