spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateBeneficiile Programului de Tranziție Justă la Gorj

  Beneficiile Programului de Tranziție Justă la Gorj

  Comisia Europeană a aprobat Programul de Tranziție Justă, în valoare de 2.5 miliarde de euro. Printre județele beneficiare se numără și Gorjul.

  Regiunii îi revine o sumă importanta, menită să ușureze dezechilibrele generate de tranziția la neutralitatea climatică a județului. „537 milioane euro pentru dezvoltarea întreprinderilor și sprijinirea tranziției forței de muncă în județul Gorj. Impactul economico-social până în 2030 al tranziției la neutralitatea climatică a județului Gorj arată un dezechilibru considerabil între pierdere (7400 locuri de muncă) și generare (1700 locuri de muncă), în ceea ce privește ocupațiile care necesită un nivel de pregătire de bază sau mediu”, a transmis președintele Consiliul Județean Gorj, Cosmin Popescu.

  Locuri de muncă

  Intervențiile susținute prin Programul Tranziție Justă vor avea drept rezultat crearea unui număr de 2385 de locuri de muncă. Totodată, 1268 de intreprinderi vor beneficia de sprijin în vederea diversificării economiei teritoriilor și creării de locuri de muncă de durabile și de calitate. Tot în cadrul Programului un număr de 6881 de persoane vor beneficia de programe de reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă într‑o economie cu emisii reduse, 74 ha de suprafețe de teren vor beneficia de acțiuni de decontaminare și reconversie și 6000 de gospodării vor fi sprijin pentru dobândirea statutului de prosumator.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: