spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEvenimentTrei firme au fost amendate de ITM Gorj

  Trei firme au fost amendate de ITM Gorj

  Trei firme au fost amendate au fost verificate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj cu privire la modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă. Au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei și dispuse 3 măsuri de intrare în legalitate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj aduce în atenția opiniei publice faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, angajatorii au obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al ITM Gorj.

  Campanie de conştientizare

  ITM Gorj a derulat pe parcursul trimestrului patru acțiuni de conştientizare şi control vizând modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă.

  „Obiectivele acțiunii au fost următoarele:

  -prevenirea îmbolnăvirilor profesionale generate de agenții cancerigeni şi mutageni prezenţi la locurile de muncă;

  -creşterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile legate de expunerea la agenți cancerigeni şi mutageni la locul de muncă;

  -monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea  securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenți cancerigeni şi mutageni“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: