spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând s-ar putea redeschide groapa de gunoi

  Când s-ar putea redeschide groapa de gunoi

  Instalația de ardere a gazelor de la groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu ar putea fi finalizată în cel mult o lună de zile.

  Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan, a precizat că a discutat că directorul societății Polaris Mediu, care i-a dat asigurări că lucrare va fi finalizată în perioada stabilită: „Cetățenii din zona Slobozia se plângă în continuare că miroase în zonă.

  Am garanția celor care gestionează groapa de gunoi că în 3-4 săptămâni toată instalația va fi funcțională. Am discutat cu domnul director de la Polaris și mi-a transmis că în ultim a săptămâna vor fi operațiuni de reglare a acelei flăcări care va arde gazele.

  Au asigurări din partea societății care se ocupă de montarea instalației de gaze că aceasta va fi gata la data stabilită. Îi cred că pentru dumnealor este o operațiune care generează pierderi“.

  De ce s-a închis groapa de gunoi

  Prefectul de Gorj a mai menționat că depozitul de gunoi va fi redeschis, doar dacă lucrarea va fi realizată în mod conform: „Sper să facă ceea ce au promis, pentru că altfel nu se va redeschide groapa și nu vom ceda presiunilor de niciun fel“, a precizat Corneliu Răducan la o emisiune de la Gorj Tv.

  Groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu a fost închisă de către Agenția pentru Protecția Mediului în a doua parte a lunii martie, ca urmare a neîndeplinirii măsurilor stabilite de către Garda de Mediu.

  Garda Naţională de Mediu a emis un comunicat de presă în care a prezentat motivele care au stat la baza decizie de suspendare a activităţii. Cauza principală o reprezintă mirosul puternic generat care-i afectează pe locuitorii din cartierele apropiate şi chiar din localitățile învecinate şi lipsa măsurilor pentru eliminarea acestei situaţii: „Deşi, în ultimii doi ani, Garda Naţională de Mediu a făcut 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancţiuni în valoare de 495.000 lei şi a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactiv“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: