spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateCaravana Docuart revine la Târgu Jiu

  Caravana Docuart revine la Târgu Jiu

  Caravana Docuart revine la Târgu-Jiu joi, 9 iunie, cu o seară de proiecții de documentar românesc ce vor avea loc la Universitatea Constantin Brâncuși (Facultatea de inginerie).

  „Caravana prezintă două filme documentare impresionante: de la ora 18:00 va fi prezentat un documentar în regia lui Vlad Petri, “Același vis” (2021, 30’). Este un film bazat pe o poveste adevărată, la limita între documentar și ficțiune, ce spune povestea unui soldat român aflat în prima sa misiune în Afghanistan. Filmul a fost premiat la «Gopo» pentru cel mai bun scurt metraj documentar“, se arată într-un comunicat de presă.

  De la 18:30 are loc următoarea proiecție: „Spioni de ocazie”, realizat de Oana Giurgiu. Documentarul  recreează povestea unor acţiuni de spionaj neobişnuite, care au marcat definitiv desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sionişti din Palestina, trimişi înapoi în ţările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obţine informaţii despre germani. Aceştia sunt spionii de ocazie.

  Filme documentare prezentate de nouă ani

  Caravana Docuart este un proiect organizat de Asociația Docuart, cofinanțat de CNC (Centrul Național al Cinematografiei), în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu.

  1. „De 9 ani, Caravana Docuart organizează seri de film și evenimente speciale cu misiunea de a reprezenta și susține documentarul românesc în Târgu-Jiu și în peste alte 10 orașe din țară – centre universitare sau orașe cu ofertă culturală redusă“, se mai arată în comunicatul de presă.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!