spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateCarieră minieră din CEO, amendată de ITM cu 18.000 de lei

  Carieră minieră din CEO, amendată de ITM cu 18.000 de lei

  O carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia a fost amendată de către inspectorii de muncă. Este vorba de Cariera Minieră de la Husnicioara, din Mehedinți. Aceasta aparține de EMC Motru.
  În urma unui control derulat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți, au fost depistate nereguli în ceea ce privește tuburile de oxigen și panourile electrice. Exista pericolul de electrocutare a muncitorilor, conform reprezentanților ITM Mehedinți. Amenzile aplicate Complexului Energetic Oltenia au fost de 18.000 de lei și a fost dispusă remedierea deficiențelor.
  De asemenea, în cazul unui vehicul de transport persoane, au fost depistate probleme în ceea ce privește siguranța muncitorilor în timpul deplasării, respectiv lipsa centurilor. Prestatorul de servicii a fost sancționat cu 8.000 de lei amendă. Controlul la Cariera Husnicioara a avut loc în urma tragediei de la Cariera Jilț Sud, unde trei mineri au murit și alți zece au fost răniți. Guvernul a anunțat controale în toate sucursalele miniere și energetice din țară.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: