spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateCarnea de miel ar putea ajunge un lux de Paște. Kilogramul se...

  Carnea de miel ar putea ajunge un lux de Paște. Kilogramul se va vinde cu aproximativ 40 de lei

  Kilogramul de carne de miel s-ar putea vinde de Paște cu aproximativ 40 de lei Crescătorii de ovine din Gorj susțin că prețul furajelor a crescut de peste două ori față de anul trecut, astfel că sunt nevoiți să majoreze și ei suma de vânzare: „Furajele sunt foarte scumpe. Porumbul se vinde acum cu doi lei kilogramul în condițiile în care anul trecut îl cumpărat și cu 80 de ani. Prețul la carnea de miel va oscila“, a precizat  Ileana Bivolaru, o crescătoare de ovine din localitatea Tismana.

   

  „Prețul va ajunge și la 45 de lei“

   

  Crescătorii vor livra carnea la export, în țările arabe, în cazul în care nu vor obține prețul așteptat. „Voi încerca să vând pe piața internă, dar dacă nu voi obține un preț bun, atunci voi livra mieii la expert. În țările arabe sunt mari consumatori de carne de miel Prețul va ajunge și la 45 de lei, pentru că furajele s-au scumpit, iar efectivele au scăzut“, spune Sorin Văduva, un alt mare crescător de oi.

  La export, mieii se vând în viu cu aproximativ 20 de lei. „O alternativă este să livrăm mieii la export. Prețurile sunt cuprinse între 19 și 22 lei kilogramul în viu. Pentru noi este convenabil, deoarece putem să vindem o cantitate mai mare și ne ușurează, astfel, munca“, a mai precizat Ileana Bivolaru, din Tismana.

   

  Comenzi pentru sacrificarea mieilor

   

  Ileana Bivolaru spune că în acest an va oferi spre vânzare aproximativ 500 de miei. Aceasta a început să primească solicitări din partea clienților care vor să cumpere miei.  Vor fi miei mari, între 14 și 16 kilograme. Deja, am început să primim comenzi și fac tabele pentru programare în vederea sacrificării. Am primit aproximativ 50 de solicitări, dar de acum încolo vor începe“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: