spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateCatalogul electronic, la trei unități de învățământ din Gorj

  Catalogul electronic, la trei unități de învățământ din Gorj

  Trei școli din județul Gorj au fost incluse de Ministerul Educației în proiectul privind introducerea catalogului electronic. La acesta vor avea acces părinții, precum și elevii. Cele trei unități de învățământ sunt Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, Liceul de Arte Plastice și Școala gimnazială nr.1 din Albeni.

  Proiectul de pilot de digitalizare se va desfășura pe tot parcursul anului 2021-2022, după care rezultatele obținute vor fi analizate, existând posibilitatea să fie implementat în toate unitățile de învățământ din România.

  „Părinții vor fi încântați de această facilitate“

  „Catalogul electronic va fi accesibil online pentru toți părinți. Când un profesor notează un elev, acesta intră în aplicație și pune nota. Părintele are această aplicație și vede în timp real nota pe care o primește copilul său. De asemenea, părintele are posibilitatea să vadă și absențele copilului. Fiecare profesor are o parolă cu care intră pe disciplina lui și notează. Doar dirigintele poate intra și să vadă tot catalogul electronic. Nu pot accesa rezultatele altor copii. Cred că părinții vor încântați de această facilitate“, a menționat Daria Haidău, director al Liceului de Arte Plastice din Târgu Jiu, unde învață 517 elevi.

  La Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, catalogul electronic va merge în paralel cu cel fizic. „Noi avem deja o platformă pe care lucrăm, iar toate notele, absențele se consemnează în acest catalog electronic. Vom funcționa o perioadă și cu catalogul fizic, deoarece am funcționat până în prezent în acest fel. Ministerul spune că putem merge exclusiv pe catalogul online. Ca o cheie de control avem și cataloagele fizice completate, pentru că ordinul a fost dat acum, iar anul școlar a început. Platforma pe care funcționăm în prezent și care conține și catalogul electronic ne permite să generăm și lecția către clasă“, a precizat Cristina Goanță, director al CNTV.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: