spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesVezi localitățile din Gorj unde purtarea măștii devine obligatorie!

  Vezi localitățile din Gorj unde purtarea măștii devine obligatorie!

  Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Măsura se aplică după un ordin comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne.

  În județul Gorj, în patru localități cetățenii vor fi obligați să respecte noua restricție. Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

  Conform documentului, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

  În județul Gorj, în prezent, 21 de localități, printre care și Municipiul Târgu Jiu, se află pe lista roșie cu un număr de peste 3 cazuri de infectări la mia de locuitori. Totuși, sunt obligați să se supună noii măsuri luate la centru doar cetățenii a patru localități, Este vorba despre localitatea Polovragi unde rata de infectare este de 8,18 la mia de locuitori, comuna Crasna cu 6,59, Văgiulești cu 6,45 și Arcani cu 6,20 la mia de locuitori.

  Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: