spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCeasul Tudor Vladimirescu a ajuns în colecțiile Muzeului Ceasului din Ploiești

  Ceasul Tudor Vladimirescu a ajuns în colecțiile Muzeului Ceasului din Ploiești

  Un ceas în ediție limitată TUDOR VLADIMIRESCU, realizat cu prilejul Bicentenarului Revoluției din 1821, a ajuns în colecția Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești, singurul muzeu de profil din România. Evenimentul a avut loc pe 6 ianuarie 2022, ceasul fiind predat conservatorului Carmen Banu, din cadrul Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache”.

  Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, inițiatorul ceasului cu rost TUDOR VLADIMIRESCU, a dăruit instituției din Ploiești, prototipul gravat 000, cu scopul de a duce mai departe mesajul proiectului dedicat eroului din Vladimir.
  Ceasul urmează să fie expus în expozițiile temporare ale muzeului. Instituția este subordonată Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova și deține peste 4.000 de piese care spun povestea măsurării timpului, cel mai vechi exponat fiind din 1544.
  În colecția muzeului pot fi văzute ceasurile domnitorului Alexandru Ioan Cuza, omului politic Mihail Kogălniceanu, regelui Carol I, ţarului Alexandru al II-lea, generalului Alexandru Averescu, istoricului Nicolae Iorga, poetului Vasile Alecsandri, pictorului Theodor Aman, etc. De acum, în rândul acestora va fi și ceasul unicat, dedicat conducătorului Revoluției de la 1821, Tudor Vladimirescu.
  Ceasul TUDOR VLADIMIRESCU a fost lansat în ediție limitată, în 200 de exemplare, fiecare piesă fiind gravată cu numere între 1 și 200. Conceptul ceasului a fost realizat de arhitecții transilvăneni, Lucian și Octavia Loiș, producția a avut loc în fabrica elvețiană condusă de românul Florin Niculescu, Tavannes Watch, iar asamblarea a fost făcută la Antic Horologivm, sub supravegherea ceasornicarului Mihai Ceciu., transmite
  Ceasul încă poate fi achiziționat de pe siteul https://ceasuri.curost.ro/

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: