spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitateCum împarte Consiliul Județean banii în 2022!

    Cum împarte Consiliul Județean banii în 2022!

    Primăriile cu excedent bugetar riscă să primească sume mai mici de la Consiliul Județean. În schimb, cele cu visteria goală dar cu proiecte în derulare pot conta pe sprijinul șefilor de la județ pentru o bună dezvoltare, în favoarea cetățenilor.

    „Cunosc situația în județ pentru că am cerut, printr-o adresă oficială, o situație cu tot ce înseamnă partea de cofinanțare pentru proiectele europene, mare parte din ele sunt pe final, proiecte pe PNDL I și II, și proiecte ce au fost început în 2021 și, din anumit motive, nu au putut fi onorate. Am cerut excedentul bugetar al fiecărui UAT și o să arat câți bani are fiecare UAT în cont, pentru ce sunt acei bani și cum vor fi cheltuiți. Voi avea grijă să alocăm bani acolo unde este nevoie. Există primării cu excedent bugetar…. Vom fi extrem de transparenți, vom prezenta un tablou clar cu situația financiară a fiecărui UAT în parte. Nu putem lăsa un UAT , fără încasări la bugetul local, dar cu proiecte europene în derulare, fără sprijin. Fiecare localitate va beneficia de o sumă, în funcție de nevoie”, a transmis președintele CJ, Cosmin Popescu.

    Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, bugetul unităților administrativ teritorial va fi aprobat mai devreme. Președintele Consiliului Județean Gorj susține că bugetul propriu al județului este mai generos decât cel din 2021. „Zilele trecute, după aprobarea și publicare bugetului național, am primit, defalcat, sumele repartizate Consiliului Județean Gorj și deja lucrăm la aprobarea bugetului județului Gorj. Cred că săptămâna viitoare depunem o primă formă în dezbatere publică pentru ca până pe 31 ianuarie să avem aprobat bugetul și să ne desfășurăm activitatea cu bine. Bugetul este mai bun decât cel din 2021. Vom fi cu ochii pe venit astfel încât către sfârșitul anului să încasăm suplimentar și să putem distribui sume către localități care au nevoie de anumite sumele necesare”, a mai declarat șeful județului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!