spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCEO vrea să se asocieze cu OMV Petrom pentru a dezvolta parcuri...

  CEO vrea să se asocieze cu OMV Petrom pentru a dezvolta parcuri fotovoltaice

  OMV Petrom intenționează să dezvolte parcuri fotovoltaice împreună cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Informația a fost furnizată de publicația economica.net, potrivit unor surse din piața de energie.

  Petrom a depus o ofertă de asociere cu CE Oltenia în societățile de proiect (SPV- special purpose vehicle) pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice pe vechile halde de steril ale producătorului de energie pe bază de cărbune.

  „Potrivit surselor noastre, CE Oltenia are mai multe oferte, dar cea a Petrom ar fi “în pole position”. Nu știm încă dacă oferta Petrom vizează asocierea cu CE Oltenia pentru un singura parc sau mai multe“, arată publicația economica.net.

  Zece proiecte în parcuri fotovoltaice sau grupuri pe gaz

   

  CEO a lansat, în luna noiembrie, procedura de selecție a investitorilor interesați să se asocieze în firme de tip SPV pentru proiectele de construcție de parcuri fotovoltaice și de centrale noi pe gaze.

  Compania intenționează să se asocieze cu investitori interesați pentru dezvoltarea a zece proiecte, care fac parte din planul de restructurare-decarbonare trimis Comisiei Europene. Pentru fiecare proiect, CEO vine cu aport în natură, iar investitorii interesați vor aduce un aport în numerar pentru finanțarea construcției capacităților energetice noi

  „Opt dintre cele zece proiecte  vizează construcția de parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de circa 700 MW.

  Petrom a dezvăluit recent strategia sa până în 2030, care presupune investiții de circa 11 miliarde de euro în această perioadă, mare parte din sumă urmând să fie alocate proiectelor de energie regenerabilă. Compania vizează construcția a 1.000 MW noi în special în parcuri fotovoltaice“, se arată în articolul economica.net.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: