spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateChirurgie Plastică la Spitalul din Târgu-Cărbunești

  Chirurgie Plastică la Spitalul din Târgu-Cărbunești

  120 de ani de existență a Spitalului din Târgu-Cărbunești, 120 de ani în care spitalul și-a schimbat înfățișarea de la an la an, 120 de ani în care medicii au salvat milioane de vieți. Constantin Târziu a vorbit sâmbătă, la evenimentul cu pricina, despre investițiile viitoare, investiții unice pentru medicina gorjeană. Managerul spitalului dorește ca pe viitor să înființeze la Târgu-Cărbunești o secție de Chirurgie Plastică, dar nu exclude nici înființarea unor secții precum Chirurgie Toracică sau Neurochirurgie.

  Vești bune pentru pacienții din Gorj. Spitalul din Târgu-Cărbunești își extinde serviciile. Cel de-al doilea spital de urgență din Gorj este unul care oferă servicii de calitate, după cum au declarat invitații evenimentului de sâmbătă, atunci când s-au sărbătorit 120 de ani de la înființarea unității spitalicești. Cu această ocazie, managerul Constantin Târziu a vorbit despre realizări, dar și despre proiectele noi. „Am în plan câteva lucruri, să înființăm câteva compartimente care nu există în județ. Spre exemplu: chirurgie plastică, chirurgie toracică și neurochirurgie. Am găsit niște medici care poate anul acesta, poate la anul, vor fi coptați în cadrul spitalului nostru. În fiecare secție, regimul hotelier, este cam de trei stele. În fiecare secție există rezerve de două sau trei paturi, televizor, grup sanitar, frigider, plus această curte, îi dă senzația de acasă. Și biserica de aici este unul dintre cele mai frumoase investiții de aici”, a spus managerul spitalului.

  Medicii tineri, doriți la Târgu-Cărbunești

  Constantin Târziu a vorbit sâmbătă și despre faptul că medicii tineri sunt bine-veniți la Târgu-Cărbunești. Managerul spune că îi place să lucreze cu tinerii, pentru că au altă mentalitate și au idei bune în ceea ce privește investițiile și mai ales lucrul cu pacienții. „Nu se datorează totul numai mie, se datorează colectivului de medici de la acest spital și faptul că am reușit să aducem, în ultimii ani, mulți medici tineri. Eu am spus întotdeauna că au altă mentalitate, privesc lucrurile în alt sens și împreună cu ei am împlinit acest vis. Avem în momentul de față peste 350 de paturi, și vrem să ajungem la 400, pentru satisfacerea nevoilor pacienților care se adresează zi de zi. Am avut concursul și ajutorul administrației locale, dar și a politicienilor din județul Gorj. În fiecare secție sunt câțiva medici noi care au venit. Medicii au venit cu idei noi și am adus investițiile, pentru fiecare secție. Sunt câțiva medici foarte buni aici la Târgu-Cărbunești. Oamenii găsesc în acești medici, ceea ce caută”, a mai declarat medicul Constantin Târziu. La eveniment au participat: Înalt Preasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Prefectul judeţului Gorj, Ion-Claudiu Teodorescu şi Ion Călinoiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Evenimentul a coincis și cu inaugurarea celui mai mare Parc Fotovoltaic din ţară, care se întinde pe 52 de hectare. Investiţia a costat aproximativ 46 milioane de euro.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: