spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateCinci patroni amendați pentru angajați „la negru“

  Cinci patroni amendați pentru angajați „la negru“

  Cinci patroni din județul Gorj au fost amendați, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, pentru că au fost prinși în timp ce foloseau angajați fără contracte de muncă.

  „În data 05.05.2022, un angajator din comuna Fărcășești, cu domeniu de activitate creșterea bovinelor de lapte, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei, pentru folosirea, în activitate, a două persoane, pentru care nu avea încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă.

  Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă, cu suma de 60.000 lei, pentru muncă nedeclarată. Doi dintre aceștia au fost sancționați pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă, iar celălalt angajator pentru primirea la muncă a unei persoane, în perioada în care aceasta avea contractul individual de muncă suspendat.

  Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată au fost depistați pe raza comunelor Bâlteni, Plopșoru și a orașului Novaci“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Un alt angajator din comuna Căpreni a fost sancționat cu suma de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit, în cadrul contractului individual de muncă, cu timp parțial.

  Amenzi de 110.000 de lei

  Ca urmare a controalelor din perioada menționată, cinci angajatori au fost sancționați de către  inspectorii de muncă pentru munca nedeclarată cu amenzi  în valoarea de 110.000 de lei.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniile de competență”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: