spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateConcluzia anchetei în cazul fetiței transportate la Timișoara: „Personalul medical și-a făcut...

  Concluzia anchetei în cazul fetiței transportate la Timișoara: „Personalul medical și-a făcut datoria”

  Ancheta în cazul fetiței de numai cinci luni care a fost transportată în stare gravă cu ambulanța de la Târgu-Jiu la Timișoara a fost finalizată. Mama Melisei a sesizat, într-o postare pe Facebook, o serie de nereguli.

  tataruTiberiu Tătaru, directorul Spitalului Județean de Urgență, spune că la Unitatea de Primiri Urgență s-a reușit stabilizarea pacientei, după care a fost transferată la secția de Pediatrie, unde a fost preluată de medicul șef, Elena Popescu, care a coborât la ATI și a preluat sugarul. Mai mult decât atât, acesta susține că există suficiente măști pentru copii, deși mama fetiței susținea că a fost alimentată cu oxigen cu o mască pentru adulți: „Asistentele de serviciu au instituit abordul venos epicranian. S-au recoltat analize și s-au administrat oxigen și mască în flux continu. Secția era dotată cu măști de oxigen pentru copii și sugari. Chiar am verificat stocul, iar sâmbătă erau un număr de 50 de bucăți de măști pentru copii și sugari”.

  Tiberiu Tătaru a prezentat și evoluția copilașului: „Copilașul a fost externat în luna ianuarie de la Timișoara, unde a stat trei luni în secția de Prematur, iar după ce a ajuns la domiciliu a prezentat stop respirator și a fost retrimis la Craiova, după care a ajuns din nou la Timișoara, de unde se externează în data de 14 martie, iar în data de 18 martie se prezintă la secția noastră cu stare gravă: dispnee marcată și cianoză”.

  „Nu s-au constatat abateri”

  Directorul Spitalului Județean de Urgență susține că nu s-au înregistrat abateri: „Ca o concluzie, doctorița Elena Popescu a aplicat protocolul de diagnostic și tratament ce se impunea și a fost solicitat și obținut acordul informat al aparținătorului legal. (…) Având în vedere reconstituirea traseului medical al sugarului de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgențe și până la transferul la spitalul de la Timișoara nu s-au constatat abateri de la managementul terapeutic în abordarea cazului, drept pentru care considerăm că personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență și-a făcut datoria conform protocoalelor interne ale instituției noastre. Regretăm starea în care se află sugarul”.

  Ce spune mama fetiței

  bianca-danaselMama fetiței ne-a spus că micuța este în continuare internată în spitalul de la Timișoara. Bianca Dănășel a spus că nu mai are puterea să comenteze concluzia anchetei. Binca a postat pe Facebook toată întâmplarea, după ce a ajuns la spitalul de la Timișoara. Ea a povestit cum copila a fost trimisă de la ATI la Secția de Pediatrie, unde nu a primit îngrijirile necesare, medicul de acolo susținând că nu are episoade de apnee. Micuța a fost intubată, iar părinților li se spunea mereu că nu va rezista și că va muri. Singura soluție era transferul la Spitalul de copii din Timișoara, dar echipajul medical de pe ambulanță a refuzat, inițial, transportul pentru că fetița nu era în stare stabilă. Medicii s-au certat între ei, pentru că medicul de la Pediatrie cerea ca micuța să fie luată de ambulanță, iar cei de la ambulanță susțineau că nu poate fi transportată în starea respectivă. Până la urmă, medicul a acceptat să plece la Timișoara și s-o ventileze manual pe fetiță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: